Prijava
   

Srpski Mančester

Prenadrkani nadimak koji je nosio Leskovac i koji, iz nepoznatih razloga, i dalje nosi. Potekao je od nekada slavne (tako sam bar čuo) tekstilne industrije koja je tu cvetala gotovo kao i u britanskom industrijskom govnetu od grada. U srpskom Mančesteru se tekstil štancovao k'o blesav i singerice su šljakale k'o..., pa k'o singerice. Sve što je sada ostalo od toga su gomile bivših šljakera koji žive na minimalcu i bensićima i još veća gomila njihove, mahom muške dece, opterećene manjkom kinte, iscepanim tikama i hroničnim nedostatkom pičetine, jer je, po njihovim tvrdnjama, sve što vredi od riba zapalilo za Niš ili još gore, za Beograd. Mada ko zna, možda im je to samo izgovor što su večito singl. Jebiga, srpski Mančestere, bar da imaš Junajted, ali ne, tu je samo FK Dubočica za koju ni sami Leskovčani ponekad nisu sigurni u kojoj ligi nastupa. Mada okej, barem ima Roštiljijada i paprika.

Oktoberfest

Komentari

daj neki primer da vidimo de se to koristi

Ево док се загрејем.

Ne nasedaj na panijeve provokacije. Ovo je meni baš odlično. I jedan od retkih izraza koji nije izmišljen za potrebe takmičenja

Провокатор је преопасан, неизбежно је примити се.

Troldžija onaj dukljanski ljuti.

Користило се у новинама, сигуран сам да сам ово исто више пута већ прочитао негде.

Ниси, тек је написано.

Да, лепо си написао. Лесковац је српски Манчестер због некада развијене текстилне индустрије по којој је овај прави Манчестер и даље познат у свету.
Добро ти је ово. Хтео сам и ја ово да дефинишем, али си ме претекао.

Он је овде најмање писао о Лесковцу, Фендере. Много више је о самом себи.

to ovaj dio o nejebici?

Хахах, између осталог и то, Панинаро

Била врхунска текстилна индустрија до савезничког бомбардовања у Другом светском рату, кад је све пострадало. Тад је носио надимак "српски Манчестер".

Мачак, јеботе, прозивке су ти таква лејмара да је готово срамота уопште их коментари, имају тај Синиша Павић шмек. Што се тиче Панинара, мора се барем одати риспект његовој истрајности у бивању глупим смарачем.

ok sve samo manje vikipedijaštva, pusti ruku!