Prijava
   

srpski pentagon

Pet prasića (Živko, Slavko, Milorad, Dragiša, Janko) na ražnjevima spojenim u petougao. Ražnjevi se sinhrono okreću. Dovoljno je jedan okretač da nadgleda uz zidarsko pivo i pas da čuva pečenje.

Ima jedan crno-beli (alternativni) partizanski, snimljen kad je Burduš bio mlad. Četnaje zarobili neke američke pilote i odvedu ih u selo. Tamo opšta fešta, izneli pečenje na sto, a komandant kaže Ameru: Burazeru vi ratujete s ovim (pokaže na glavu), a mi s ovim (pokaže na pečenje)!

Komentari

e, taj marketing, prvo udara na stomak, pa ide u glavu....+

Ups, zaboravih da pitam, je l pas vegetarijanac:)

naravno, pas je vegetarijanac :)

Duše, mis'im, nemo' se ljutiš, ali pripadnici JVO, na čelu sa puk. Mihajlovićem (čak mu je u ime zahvalnosti i spomenik podignut) su odlikovani u Kongresu SAD zbog spasavanja respektivnog broja pripadnika US Air force u WWII tako da navodi: "Četnaje zarobili neke američke pilote..." nisu baš autentični...
Treća je stvar što je od strane Wermacht-PVO promašena stoka američka sipala bombe po Leskovcu, Beogradu i dr. na "Krvave Vaskrse '44.", i na povratku sa misija po naftonosnim poljima istočne Evrope, a ovi ("Četnaje") jadnici nisu "blagovremeno bili obavešteni"...

Primer videti samo i isključivo u kontekstu "četnika iz partizanskih filmova" (mislim da je Bulajić takve stvari radio). Naravno da je istorija bila nešto drugo... A ni u tom filmu Ameri nisu bili klasični zarobljenici.
A kasnije kad su nas satanizovali, pa od četnika postadoše "ćetnici", nije bilo zgoreg zbijati šale s takvom propagandom... Ono kad nas već pljuju, da imaju razloga. No to je tek posebna priča.
I ne ljutim se ;)

E, pa onda "niš'"...
Skužajte meštre...

Samo sada je post...+ za ideju

Ovo je vec bilo na nekom sajtu... A fora je nebeska! :)

Pa nisam ja izmislio. Uostalom, ovo je rečnik slenga, a sleng se zasniva na već postojećim forama i aktuelnostima. Ko smisli nešto planetarno, svaka mu čast ;)