Stavlja kupus odozdo

nervus probandi 2011-04-10 23:42:30 +0000

Ноторна будала. Особа која све ради наопако. Овај израз је смишљен од стране љубитеља роштиља из простог разлога: купус је једини прилог који се у пљескавицу мора ставити одозго(између пљескавице и горње стране лепиње/земичке). Павлака такође иде одозго, да би мајонез и кечап(ако се стављају кашиком) могли да иду доле(једно на месо, друго на хлеб), међутим, наравно, познат је и моменат "павлака са обе стране" ако павлака не изгледа као јогурт. Лук такође треба да иде одозго, међутим не смета ни кад је у пљескавици(неке врсте гурманских/филованих итд). Краставац, парадајз, сенф, урнебес и остали иду по алгоритму "наизменично" и од броја прилога зависи са које стране ће се наћи. Израз се може користити и као увреда госпођи која прави пљескавицу.
Разлози зашто купус увек иде одозго:
1. Да би могао да се на крају поспе туцаном папричицом
2. С обзиром на то да већина људи има очи постављене изнад усног отвора, купус са горње стране омогућава лепињи(земички) да "зине" и тако покаже пљескавицу, да би особа која једе могла непрестаним гледањем у пљескавицу могла да одмери тачан однос меса, хлеба и прилога при сваком залогају.
3. Како су горњи зуби већи и јачи од доњих, доњи обично остају забодени у доњу половину лепиње(произведене пионирском радном акцијом) док горњи клизе кроз тврду лепињу, па кроз крцкави купус, након чега се добро извежбаним покретом доњи зуби пробијају и и једни и други се сусрећу на средини меса, чији су текстура и укус најбитнији у целој тој збрци. У супротом, купус би западао испод језика, а доњи зуби не би ни видели пљеку.
Доња страна земичке има оне бодљице, а доња страна лепиње брашно. И једна и друга имају горњу страну заобљену. Лепиња/земичка се никад не окреће наопако, чак ни када је неко ставио купус одоздо.

Особа1:" Брате који је тенкре онај Џони... значи ставља купус одоздо!"
Особа2:" Што брате?"
Особа1:" Па јеси га видео како игра баскет? Иде на десни двокорак, а полаже левом... идиот..."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Особа1:"Е, оћемо код Банета на пљеку?"
Особа2:"Какав бре Бане, дошла им нова радница, не да је ментол, него, фазон, ставља купус одоздо!"
Особа1:"Не сеериии!"
Особа2:"Озбиљно ти кажем..."

2
22 : 11
  1. Al si zašo duboko u materiju...+ od mene...

  2. Хвала... требало је да се састоји од примера и једне реченице, па се мало одужило :)

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.