Prijava
   

Steći utisak

Stvoriti sliku o nekome ili nečemu, na osnovu činjenica i zapažanja. Naratorski šamar koji je namenjen da probudi i trgne sagovornika kako bi objektivno sagledao situaciju u kojoj se nalazi, okrenuo novi list i počeo ispočetka kao Viktor Troicki.

-Ajde pošto nam je usput, da svratimo do Banjalučkog na pljesku, kontam da si i ti gladan.
-Pa ajde, ali ja ću svratiti tu pored u pekaru da uzmem pancerotu i rol viršlu.
-Daj nemoj da zajebavaš, uvek smo jeli tamo pljeskavice i posle zalili sa hladnim Zaječarcem, zatim...
-Da, preskočiću i Zaječarca, uzeću onaj jogud sa ukusom višnje, mogu ti reći nije loš.
-Au šta napravi žena od tebe. Ideš ujutru na džoging sa sve sluškama, koga slušaš beše Betovena?
-Rosinija.
-Ma daj, do juče si mislio da je Rosini zadnji vezni koji igra za Đenovu. Nećeš više ni poker da igraš sa nama nego igraš tač i remi. Iskreno ortak, da te vidi neko ko te ne zna stekao bi utisak da si prava, ne patofna, nego holandska klopa. Šta ti je bre, trgni se malo.
-Imaš pravo. Sad mi dođe da uzmem jednu gurmansku, popijemo tog Zaječarca i...
-Tako je bre, ajde ja častim.
-Ma jok bre neću, biće mi muka. Večeras idemo zajedno na jogu, radimo Savasanu, kažu da je dobra protiv hipertenzije i povišenog šećera u krvi. Biće superiška.

Komentari

Kontam, sad će Viktor zajebati i Nadala i Đokovića? :) +

Moguće, mada sreća što je izbegao akciju Grom.

lepo, lepo...
Ispravi samo

Nećeš viši ni poker da igraš sa nama

slovna gr. ti se provukla.
+++

uf, jebem ti enter...
i ovo

holdanska klopa.

Hvala dutjas, ispravljeno je.

E jbg, siliš. Baš nikakve potrebe nema definisati izraz "steći utisak".

Zreo je za metroseksualnu detoksikaciju
+

Primer na ovu temu već postaje da bude dosadan.

Baš nikakve potrebe nema definisati izraz "steći utisak"

Pretpostavljam da ''jedino primer joj opravdava postojanje''. Ovo ''nema potrebe definisati'' je apsurdno, da se drži do toga šta treba a šta ne definisati pa i da se složim sa tobom ali s obzirom na to, šta sve ima definisano na ovom sajtu grešiš u startu. Evo, ali budi iskren, ako misliš da linkovane defke dole imaju naslov vredan definisanja obriši ovu defku i banuj me, ako misliš suprotno nikom ništa, mislim da je to i više nego pošten dil. Prvih par defki si ti izbacio i neću da ulazim u to da li su dobre ili ne i da li su izbačene iz sprdnje ili ne.

http://vukajlija.com/t-d-drsss-zvucni-efekat/303124
http://vukajlija.com/detinjstvo-u-periodu-1090-1094/601876
http://vukajlija.com/fenomen-upotrebe-glagolskog-oblika-u-mnozini-pri-izrazavanju-ironicne-patnje-pojedinacnog-entiteta-radi-postizanja-efekta-kvoruma/616021
http://vukajlija.com/molitva-prosjecnog-razocaranog-vukajlijasa-internet-bogu
http://vukajlija.com/prekookeanski-bezicni-ultradezepticki-gigatron/471670

Gurmanska i Zajecarac pa posle joga? Tesko prdenje u najavi. +++

Ironični, uopšte, ali uopšte ne razumeš!

Naravno da se ovde može definisati bukvalno sve, ali odabrati svakodnevni, nezanimljivi izraz, najobičniju kovanicu, koja nije sleng, niti idiom, a definisao si upravo na taj način. Kao da si uzeo najobičniju reč iz rečnika i definisao je svojim rečima - NE-PO-TRE-BNO!

Primer joj ne opravdava postojanje, jer si ga mogao nakalemiti na bilo koju definiciju, samo pronaći gde ćeš da umetneš reč iz naslova. Dijalog se ni malo ne vrti oko izraza iz naslova, niti ga bilo gde nagoveštava. Na stranu što je primer loš, već mnogo puta viđen (mada je ovo subjektivno).

I hvala ti za likovane definicije. Prve tri su moje. Prva je neko šaljivo zapažanje, zajebancija, nisam se trudio da to izgleda kao sleng. Druga je parodija na verovatno najpopularniju (makar kod Fejsbukajlija) definiciju na Vukajliji. Treća je očigledna zajebancija, nešto što nema veze sa uobičajenim definicijama.

Ove dve na kraju su posebna priča, ništa slično onome što pokušavaš ti da izvedeš svojim definicijama.

Imaš smisla za pisanje, primeri su ti često dobri, ali nemoj da siliš, ne definiši baš sve što ti padne na pamet, a da onda to pokušavaš da nam pakuješ kao sleng. Čekaj da ti stvarno neki dobar izraz padne na pamet, stvarno sleng (ili floskula nekog užeg kruga ljudi), ako baš nećeš da odustaješ od svog stila. Ovo kako ti radiš je kao kada bi ja sada uzeo da definišem "Poprimiti osobine" i objasnio kada se taj izraz upotrebljava. Nezanimljivo, nepotrebno - LOŠE!

Ono gore je bio dobronamerni savet, a videvši linkove koje si mi dao kao odgovor primećujem da ga nisi shvatio, otud ovoliki post.

Dakle, ovde i nije toliko do naslova, već do toga kako si pristupio definisanju tog naslova. A činjenica je da je ekstremno nezanimljiv u poređenju sa onim koje si naveo u svoju odbranu.

ironični, mogo si da staviš bolji primer i tako udahneš malo života ovoj (nepotrenoj) definiciji:
-po odnosu broja napisanih i broja popularinih definicija ironičnog, može se steći utisak da tu nisu čista posla
ili npr:
-stiče se utisak da je smisao i svrha definicije da uđe u popularne, odnosno skupi pluseve, a ne da kaže nešto

:)

Ironični, uopšte, ali uopšte ne razumeš!

Naravno da se ovde može definisati bukvalno sve, ali odabrati svakodnevni, nezanimljivi izraz, najobičniju kovanicu, koja nije sleng, niti idiom, a definisao si upravo na taj način. Kao da si uzeo najobičniju reč iz rečnika i definisao je svojim rečima - NE-PO-TRE-BNO!

Čekaj, ovo već nema veze sa definicijom nego sa logikom. Kad kažeš da baš nikakve potrebe nema definisati izraz, to znači da nema potrebe definisati izraz zato što nit je sleng nit je idiom a nije ni zanimljiv i tako nešto po prirodi ne bi trebalo da bude na sajtu zato sam linkovao one defke, bacajući akcenat na naslov, zato što nit su sleng, nit su idiomi i tu sam kvalitet stavio po strani, a ne izabrati nešto tako, pa ga definisati/predstaviti/prodati kao sleng. To su dve različite stvari, mada izabrati šit izraz i pretstaviti kao sleng, mislim da treba umeti. Zatim ovaj poslednji deo, ne-po-tre-bno, ako je tako, zašto postoji 17 strana na kojima je definisana ironija, od toga su tri defke odabrane? Dohvatio sam se bezveze ovog pojma zato što se moj nadimkak uklapa a to je tipična reč grčkog porekla, eironeia -lažno ignorisanje, koja može da se nađe u rečnicima.

Primer joj ne opravdava postojanje

Ovde sam pokušao da budem ironičan, ali eto nisam uspeo.

ali nemoj da siliš, ne definiši baš sve što ti padne na pamet, a da onda to pokušavaš da nam pakuješ kao sleng.

Prvo ovo je pre redefinisanje, postoji defka sličnog naslova, zbog koje sam i napisao ovu jer je ona treš težak pa me bilo žao, evo i linka ka njoj. Sad jbg. ne pakujem ja ništa, stil mi je takav da deluje kao da pakujem. :)

A činjenica je da je ekstremno nezanimljiv u poređenju sa onim koje si naveo u svoju odbranu.

Ako je fenomen-upotrebe-glagolskog-oblika-u-mnozini-pri-izrazavanju-ironicne-patnje-pojedinacnog-entiteta-radi-postizanja-efekta-kvoruma, zanimljiviji od prostog, steći utisak onda ćao đaci, zbogom učiteljice.
Na ovaj što je nedamnadimak napisao sa ha-ha ''primerima'' ne bih gubio vreme tako što bih odgovarao i ulazio u neku raspravu jer je krajnje bezveze.

ти си јако досадан аутор а вјерујем да си исти и као човјек. потпуно си непотребан овом сајту. напусти сахрану.

требао си ми одговорити дрско и бахато. тачно си досадан, матере ми.

Nije pametno a ni fer da odgovaram drsko i bahato takvoj ljudini i jednom od najjačih autora.

још си искрен и политички коректан. па ти си већи смор од келта. ео ти плус, да се носиш у курац. не обраћај ми се више.

Dakle, ovde i nije toliko do naslova, već do toga kako si pristupio definisanju tog naslova.

Ščušaj Agilni... ustvari ne hehe :D

Elem, ne znam, meni je naslov dobar. Defka jeste dosadna a primjer izlizan ali je napisana sasvim pristojno u odnosu na većinu stvari.

A ako ćeš da pogledaš realno danas se defke rade po sljedećem kalupu:

(pridjev) kao (neka pojava/osoba/predmet)

npr.

jede kao Goku poslije turnira borilačkih vještina.
nadrkan kao kinez kad se cijenjkaš sa njim oko fiel papuča

Većina defki na sajtu je takva. Ako nije onda su to neki aforizmi a ako nijesu ni aforizmi onda je neki kvazi-sleng koji je definisan sa, kako ja to volim da kažem, puno specijalnih efekata.

Ono, kažem, defka nije ništa strašno, tu je neđe na granici za popularne ali je dobra naspram većine stvari.

sad gledam mojih poslednjih desetak i ni jedna nije takva, hvala Bogu :)

A šta ćemo sa preostalih 1384 i 500 miliona neprijavljenih Kineza. Eeee...

a jebešga, u dvije i po milje defki iskopaćeš po neku za svaki kliše :)

Ako ćemo iskreno defka je sranje, kao i dobar deo drugih defki od ironičnog. Retko se složim sa Agilaresom još me iznervirao što mi on dao gol glavom ej glavom, ali ima puno pravo kad je rekao da je primer loš, zbilja može da se nakači na dosta defki sa drugim naslovom, ali realno ovo što pazl kaže ''napisana sasvim pristojno u odnosu na većinu stvari.'' :)

''napisana sasvim pristojno u odnosu na većinu stvari.'' :)

skromnost nije vrlina

čisto da vidim ima li definisano.

još me iznervirao što mi on dao gol glavom ej glavom

Nebeski sam skakač.

još me iznervirao što mi on dao gol glavom ej glavom
Nebeski sam skakač.

колико си висок, више сам убјеђења да је лопта ишла по земљи.

Zapravo je bio centaršut, zato i boli toliko.