Prijava
   

stereotip

Izgled devojaka koje se mogu videti na današnjim ulicama. Užasno je to koliko su uniformisane i sve jednako izgledaju ako se izuzmu prirodne fizičke karakteristike-visina, kilaža, crte lica. Svaka od njih ima na sebi sledeće elemente:
- plavu kosu u nijansama od zlatno žute do blajhane
- uzane farmerke toliko plitke da im je pola zadnjice napolju
- majčicu jedva do struka(koji zbog životne dobi najčešće još nije ni formiran) tako da se obavezno vidi poveliki deo stomaka između majce i farmerki iako je napolju -5°C
- jaknicu ništa dužu od majce i naravno raskopčanu
- fenserske patikice u zlatnim i srebrnim tonovima ili cipelice sa strmoglavo visokim i kao cigareta tankim štiklama na kojima najčešće ne umeju da hodaju nego nabadaju kao ćorave kokoške.
Za njih sve je karakterističan i (pre)glasan smeh na javnim mestima, u autobusu i sl, zavereničko kikotanje i zanošenje jedne u drugu.

Prođite kroz grad -svaka peta devojka NIJE takva

Komentari

+++ Скроз се слажем! Мене највише смара то што гомила тих "рибетина" изгледа потпуно упросечено и типично без трунке оригиналности, као да немају никакву особеност и карактер већ само јуре трендове. Тотални бескичмењаци ако мене питаш... Само си једно заборавила, присутне су на свим могућим интернет дружионицама (BRAVO каже да ако те нема на Фејсу или Спејсу ти заправо и не постојиш).

da da, to je takođe trebalo dodati jer se i većina njihovih razgovora vodi upravo o fejsu i spejsu

+ . A najbolje je kada im dupeta poispadaju iz tako uskih i plitkih pantalona, pa, na očigled svih, krenu da ih vuku na gore, ne bi li vratile sadržaj unutra. Naročito se događa pri ustajanju sa sedišta u autobusu.

+ a, ja mislila da sam extra riba zato sto me svi gledaju, okrecu se, zagledaju, i cuskaju se, u fazonu "vidi onu":)))a, ustvari sam samo drugacija od njih, pa odatle te reakcije :((((((
ubio si mi iluziju:))))

@ super_woman ja sam žensko

jeste,lepo pishe i u profilu (koji ja nisam pogledala)..
izvini, al` nekako super "muski" zvuci sve to, pa sam se zato prevarila!!! :))))

Шта фали стрмоглавим штиклама, плавој коси, фармеркама са ниским струком и сребрним и златним патикама?
За мене су пре стереотип скрндељке које покушавају да се увуку у неку од те обуће и одеће, ал` није све за свакога...
Униформисаније су ми девојке које на апсолутно било који начин покушавају "да не буду као све остале".
-

meni se ne dopada. čini mi se da isuviše sudite na osnovu izgleda. postoje neki modni trendovi koji se ili prate ili ne prate i oni su tu donekle radi nekog nazovi uniformisanja za tu sezonu. jedne godine moderna je takva i takva frizura, druge onakva i slično.

ako ih čuješ da se kikoću možda to nije zbog njihove vike, već zbog tvog posebnog obraćanja pažnje njima.

nemam pojma, isuviše generalizuješ i trpaš u isti koš. ne slažem se.

-

"Униформисаније су ми девојке које на апсолутно било који начин покушавају "да не буду као све остале"." ovo je vrlo zanimljivo zapazanje, bas bih volela, ako ti nije problem, da nam to malo blize objasnis..
kapiram da se neko ne slaze,ili da iz nekog razloga ima zelju da "kontrira", ali je lepo i uobliceno, i ima smisla, samo kada je potkrepljeno i nekim konkretnom argumentima.
toliko.
hvala.

А шта је теби нејасно у тој реченици?

koja je to "uniforma" kojom su uniformisane?

То је униформа типа "НЕ, ја не носим розе боју (јер је та боја резервисана за фенсерке)", или "Високе штикле? Фуј" и још много, много примера из нашег окружења.

Plus, ali ne može se očekivati avangardno oblačenje od svih devojaka. Neki stvaraju modne trendove a drugi ih prate. Mnogo je iritantnija pojava kad se ženska osoba od +30 godina oblači kao šiparica :)

@Артемида
to je iskljuchivost, ali uniforma nikako!

Да, ти ме учи о терминологији :)

ma, kakvi, ja chasove naplacujem.
takav je pos`o.

Svidja mi se primer. :)

@surovi, ja sam žensko,hetero, ne šmekam ribe, ali je opisana pojava toliko upadljiva da se ne može ne primetiti.
@Lola, po meni ima smisla pratiti modu ali voditi računa šta ti lepo stoji, koje je godišnje doba i koje je tvoje životno doba.

Moj pokušaj ovom def.je bio da skrenem pažnju da skoro sve hoce da budu takve iako to većinskom delu apsolutno ne stoji. A i brate u celom gradu ne mogu da nađem normalne, duboko strukirane farmerke! A kad u buticima pitam za njih prodavačice me gledaju kao da dolazim iz prošlog veka.