Prijava
   

Stereotipi o članovima benda

Standardna postava četvoročlanog klupskog rok benda

1. Pevač. Najnatripovaniji i najneodgovorniji lik u bendu. Najmanje od svih se cima. Kasni na probe, zaboravlja opremu (mikrofon i kabl) i šteka se, nikad ne nauči tekstove i falšira k'o blesav. Smatra da je veličina i da svi mogu da mu pljunu pod prozor. Činjenica je da je devojkama u bendu pevač najbitnija figura pa ako ovaj iole zna šta radi i ima i mrvicu harizme, ne može da omane. Solidni pevači bez izuzetka važe za najveće frajere u bendu i glavne osvajače ženskih srdaca.

2. Gitarista. Najveći ego-manijak u bendu. Doživljava sebe kao neshvaćenog umetnika. Vežba 4 do 6 sati dnevno minimum, večito je u cool i "ma boli me za sve" fazonu. Između njega i pevača vlada tiha netrpeljivost. Frik je za opremu. Ima bogatog ćaleta ili je par godina mešao malter za Maršala i neki besni Ibanez, Fender ili polovni Gibson. San mu je da započne solo karijeru i snimi instrumentalni album kao Satrijani ili bude novi Vlatko. Gitarista je miljenik muškog dela publike, pogotovu wannabe muzičara. Od devojaka, nekima je smarač a nekima cool.

3. Basista. Bez izuzetka neostvareni gitarista koji se preorjentisao na bas samo da bi svirao u bendu. Priučen do granice beskorisnosti. Najviše se švercuje ali nema toliko zahtevnu ulogu pa se i ne primećuje. Inače je opušten i komunikativan lik koji ič ne pati od ego tripa. Najpromiskuitetniji član benda. Za razliku od pevača koji bira samo najbolje komade, basisti je bitno samo da privede, pa makar bio i skrndelj. Jedno vreme su kod devojaka basisti važili za najveće face, bila je stvar prestiža smuvati se sa jednim. Otuda valjda i svi ti silni vicevi o basistima.

4. Bubnjar. Osobenjak. Totalni frik, budala i raspad. Leši se od alkohola posle svake svirke, duva i konzumira druge lake droge. Prirodno je opičen, ima sumanute ideje i uvrnuti smisao za humor koji ni on sam ne kapira baš najbolje. Povučen je ali i nepredvidljiv, pravi ekstrovertni introvert. U slučaju svađe, ume da plane i pređe u fizičko razračunavanje sa ostatkom benda pa se trude da ga ne provociraju.
Bubnjar je najmanje promiskuitetan u bendu. Obično ima stalnu devojku koja kao prilepak ide svuda sa bendom, ili je singl ali se posle svake svirke toliko prekine da ga je baš briga za ribe.

Komentari

obično kad krene osnivanje benda okupe se bubnjar, basista i gitarista a onda zovnu najboljeg druga (koji ne zna da svira ništa) da pjeva

a bubnjar u slobodno vreme inace vari :P

Ти стереотипи су углавном ТАЧНИ. :)

@Џими
Слажем се. :)

Ja ucim gitaru mada sam po ovome vise za bubnjara+

@ Kalamunja

Varijacija na temu. Nije plagijat ;)

Нисам ни рекао да је плагијат, дао сам ти пљус! :)

poduža, a istinita. (iako dužina i istinitost nisu baš povezani, tako mi je došlo da prokomentarišem)

Iako su definicije o bendovima najstrašnije smorile, ova je previše dobra da bi ostala neocenjena, tako da sam između minusa i plusa odabrao ovo drugo... :P
+

Slažem se sa Mingom do drugog zareza :))
Super je!

Živa istina. Pogotovo mi se svideo onaj deo za gitaristu koji rmbači na mešalici. +

Nije bas svaki basista takav.Ja sam zivi dokaz.Sviram bas a da pre toga nisam ni pogledao gitaru nikad niti sam pomislio da je sviram.Ipak + za ostatak definicije. :)

ovo je pisao basista! :)

Ja po ovome ispadoh bubnjar, a prangijam po gitari xD. Mada potpisujem za rmbacenje sa mesalicom

Pevač. Najnatripovaniji i najneodgovorniji lik u bendu. Najmanje od svih se cima. Kasni na probe, zaboravlja opremu (mikrofon i kabl) i šteka se, nikad ne nauči tekstove i falšira k'o blesav.

taj sam... samo sto ne falsiram jer pevam growl.xD