Prijava
   

Stoka

Pored svih do sad navedenih značenja, stoka može da označava ljude koji jedu.
Ili: 1)mljackaju, ispuštaju svakakve zvukove, nemaju manira za stolom ili na prosto su alavi; 2)uopšte ne mora da budu ko pod jedan, ljudi su za tebe stoka kad im ti spremaš za jelo, već milioniti put, a poziv kuvara ili delioca salate ti je dokurčio opasno.

1)Koristi bre pribor, jedeš ko stoka, i nemoj tolko da srčeš kad gutaš lučenu papriku!

2)Vojna menza. Nepregledni red vojnika. Nepregledni red monotonih, u iste šare obučenih vojnika. Nema im kraja. Ti pereš sudove, a pored tebe kuvar ređa hleb. Padne mu jedna vekna na pod.
On pogleda, podigne je i razdere se: "Ma nek jede stoka!"...i stavi veknu sa ostalim. Ti se vataš za glavu, pogledaš onu nepreglednu vojsku, a dosadilo ti da pereš, slegneš ramenima i pomisliš: "Stvarno su stoka!"

Mada, slično je nešto po studentskim menzama.

Komentari

је ли грофе, кад си ти служио војску?
И где?
Тога више нема, углавном. Сад су увели ХЦЦП стандарде и тако то....

Nigde, Durlanac, neće mene ta vojska da uhvati, ukidaju je za neku klasu :)

Ovaj ceo doživljaj mi ispričao drugar koji je služio u Simkovce ili Sinkovce (kod Leskovca), bar se taj događaj tamo odigrao, a to je bilo pre dve ili tri godine.

Sinkovce, mnogo bombardovana kasarna. A ima i legenda da su kod potapanja kupusa gazili čizmama i pišali u njega. Možda i jesu ali još pre tita, sad se sve uzorkuje po 100 puta, i imaju kontrole olnajn, tj onstop, uveli te hasape i ostalo.....

jbg, srpska rabota :) bolje da kažem balkanska rabota :)