Prijava
   

Štrajk prosvetara

Onako kako azijski monsuni dolaze u određenom periodu godine,tako dolaze i sprski prosvetarski štrajkovi.Tako je bar bilo do sada,nadamo se da neće biti i od sada.
Štrajk iz godine u godinu sve više ima tendenciju da postane tradicija,ako ne i jedan od srpskih brendova.Špekulacije o legendarnom fajtu sindikata i ministarstva finansija kreću već 15-ak dana pre početka štrajka,a ipak ministarstvo ne preduzima ama baš ništa da zaustavi štrajk prvog septembra.Vec 1. pljušte vesti po svim televizijama kako uslovi prosvetara nisu ispunjeni i kako se verovatno neće ići u skolu do daljnjeg.U najboljem slučaju biće skraćeni časovi.
Svaka zaraćena strana ima svoje obaveze i dužnosti.
Ministarstvo da pravilno rasporedi budžet i tako ošteti nekog (U ovom slučaju prosvetare) jer nema dovoljno sredstava.
Prosvetari da rade svoj posao za platu.Nemaju ni oni preča posla nego da zvrje po holovima škola bez dinara u džepu.
Znači,svi su u pravu.
A onda na red dolaze đaci.
Većina to voli,njima je štrajk neka vrsta blagoslova,ali kada se malo dublje zađe u problem,oni su ti po kojima puca jer oni gube gradivo,gube vreme,a samim tim i država iz godine u godinu ima sve slabiji stručni kadar iz svih oblasti.
I,ko je kriv?

Komentari

Pu, streberu jedan :D

Pa ti si kriv što pišeš....;))))))))

Ministarstvo da pravilno rasporedi budžet i tako ošteti nekog (U ovom slučaju prosvetare) jer nema dovoljno sredstava.

Ma, retko se to desava, samo su oni uvek nezadovoljni... ocekuju neku nadprosecnu platu.. A sto se tice ucenika, njih niko nista tu ne pita, oni svoje planirano gradivo moraju da odrade pa makar isli i nedeljom u skolu..:/
Imas plus! :)