Stres prodavačice

Вокаси 2011-12-21 00:29:12 +0000

Иако сви посматрамо продавачице, касирке и остали трговачки свет, као увек натмурене, изнервиране персоне које гледају у доњи десни угао монитора док куцају рачуне само да би по двадесет и шести пут у протеклих 8 минута провериле да ли је десет увече, ипак постоји и друга страна медаље. Нису оне криве због погледа "убијам ако немаш ситно". Криве су муштерије што ћемо видети из примера.

*односи се само на мале средине у којима све касирке познају све муштерије.

1. Пао је први снег
Првих двадесет сталних муштерија коментарише снег. Једни га куде, други га хвале, касирка са својим муштеријама прича о снегу и посматра пахуље кроз стакло.
Других двадесет муштерија и даље коментарише снег.
Трећих двадесет муштерија не коментарише снег већ коментарише последице топљења истог. Касирка полагано пуца.
Четвртих двадесет муштерија тражи једну марамицу да обрише бљузгавицу са обуће, коментаришу снег, коментаришу сладолед у фрижидеру и његову апсурдност са обзиром на време, питају зашто је сва кока кола у фружидеру.
Последњих двадесет муштерија само уђу погледају касирку и брже боље сву робу трпају у кесе препознавајући поглед "убијам ако немаш ситно" и израз лица "помени снег и готов си".

2. Умро краљ неке комунистичке државе
Све муштерију коментаришу како је тамо неко јео неку траву и срам да их буде и власт и све! Касирку релативно боле уво за Корејанце. Клинци питају касирку јел трава има укус. Бабе траже зеље пошто им је пало на памет да праве зељаницу због вести о једењу траве. Последња муштерија улази предходно истресајући ноге гласним ударима ђонова о бетон (Јао, снег!), и пита продавачицу да ли је био Чеда јутрос на пиво. Муштерија је очигледно пропустила дискусију о далеком истоку пред трафиком која се догодила јутрос а коју касирка није пропустила, и жао јој је због тога.

3.Касирка дала отказ
Све муштерије примећују ново лице иза пулта са ситним слаткишима, питају је ово. питају је оно... Где је Ивана? Зашто више не ради? Јел се удала? Дани лагано пролазе и нова касирка полако пред крај смене поприма израз лица "Убијам ако немаш ситно!"

2
19 : 1
  1. Simpatično, ali bre u kojoj to maloj sredini možeš da nađeš 80 ljudi u prodavnici, i kolika bre to prodavnica treba da bude? :)

  2. Вјероватно је мислио/ла у току цијелог дана.. :)

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.