Prijava
   

Studiranje

Ono što mladi uglavnom rade da bi odložili trenutak kada će morati da nađu ozbiljan posao.
Posebni slučajevi su oni koji upisuju opštu književnost, istoriju umetnosti, arheologiju i sl. - oni se nadaju da nikada neće morati da nađu ozbiljan posao.

A: Brate, sad kad završim srednju školu ima da se zaposlim, da zaradim neku svoju kintu i da se zajebavam. Reci koja će to bleja biti b'aaate! Šta ćeš ti?
B: Ja odbijam da budem marioneta zlog kapitalističkog režima koja će svojim parama da puni budžete totalitarističkih sistema!
A: Znači upisuješ faks, a?
B: Aha, komparativnu književnost

Komentari

ahahaha odbijam da bude marioneta ubija +++

Posebni slučajevi su oni koji upisuju opštu književnost, istoriju umetnosti, arheologiju i sl. - oni se nadaju da nikada neće morati da nađu ozbiljan posao.

Сереш много, са опроштењем. Данашњи начин живљења те обавезује да радиш не би ли опстао, а наведене дисциплине се не студирају ради проналажења работе код неког дркавог приватника, већ ради врсте образовања у којем уживаш и које ти лежи. Шта ћеш радити у животу је данас потпуно неизвесно. Зависи од много више фактора него што је сама диплома.

Плус због примера. Солидан.

@ ХААВАРИА Sve je to meni jasno s obzirom da studiram opštu književnost. Ti možda nisi shvatio šta sam ja podrazumevala pod "ozbiljnim poslom" . Smatram da ljudi mogu da se dele na one koji su spremni da ceo život zbog para rade nešto što ih ne ispunjava i one koji će rizikovati da se posvete onome što vole bez obzira što će možda morati dosta da se žrtvuju zbog toga. Naravno da se nadam da ću imati posao kad diplomiram ali sam prilično sigurna da to neće biti rad u nekoj kancelariji od 9 do 5, na šta sam mislila kad sam rekla "ozbiljan posao".