Prijava
   

Stupiti na snagu

Uzeti stvar u svoje ruke i zavesti red. Preoteti zastavu i zabosti je kroz lobanje nesposobnih smrtnika. Stati pred odgovorne za sva sranja u našim životima i prekoračiti dozvoljenu silu. Biti brutalan, jer od lepih reči odavno nema vajde.

Sekretarica:Gospodine Premijeru, stigao je novinar u vezi enter wya.
The Premijer:Neka uđe.
Novinar:Dobar dan. Ja sam došao da vas postavim par pitanja. Naime, zbog čega zakon o navodnjavanju uličnih zimzelenih biljaka do 38cm visine destilovanom vodom nije stupio na snagu? Isto pitanje i o zakonu o obaveznom uvođenju levih i desnih čarapa kao i registra za decu i mlade koji znaju napamet repertoar Bore Dugića? Ovi zakoni su izglasani, ali ih u praksi nema.
The Premijer:Aha... vi niste ovde da bi me slikali?
Novinar:Ne, to je neki drugi intervju, ja sam iz novin...
The Premijer:Tišina tamo! Znam ja dobro iz kojih ste vi novina! Samo trenutak... Halo Nele, gde si?
Neša:Tuuuu sam... noge su mi namazane kokosov...
The Premijer:Bataljuj sad. Imam situaciju. Pošalji par momaka, da budu one kobre, dabre, kako bi, ali da budu poveći. Po tvom ukusu.
Neša:Ali kak... zar bi vi... šta ja d...
The Premijer:Ne zbog toga Nešo, imam ovde nekog novinara.
Neša:Jupiii!!! Biće po mom ukusu. Veći!
The Premijer:Odlično. Poštovani novinaru, strpite se malo, pa će na snagu stupiti dva, dopustite mi da se tako izrazim, kršna momka. A da imaju snage - imaju, znam iz ličnog iskustva. Oni će vam objasniti kako se pišu članci.

-Neće ovo moći vako, ceo dan se izležavaš, ločeš pivo, gledaš fudbal a ja radim, kad dođem kući spremim ručak, počistim, operem veš i sredim decu dok ti gajiš stomak. Kad staneš stopala ne vidiš. Ucrvljaćeš se. Na snagu stupaju moja pravila! Od sad ćeš mora...
-Stupiš ti na moj kurac. Tvrd. Tako... uzmi taj nož pa ljušti klompir, sad će utakm... AAAAA! Baci to! Ne u glavhrkljzrh...

Komentari

Au, reko, hoće li više kraj primera..
+

Minus. I tebe je uhvatio ovaj zamlaćujući šablon pisanja tela definicije.

To ti je kao Andrićev stil - dozvoljeno samo jednom čoveku :)

Nemoj tako. Nije ova po šablonu. Ima četiri umesto tri rečenice.

Numem drugačije :'(

Istina... mada ni u jednoj od te četiri izraz nije objašnjen kako treba. Reklo bi se da na snagu može da stupa samo ličnost, a zapravo na snagu mnogo češće stupaju pravila, uredbe, zakoni, režimi. Na te pojmove se izraz odnosi, a mnogo ređe na one koji te stvari sprovode.

Inače, čak i primer ide u prilog ovome što sam napisao. Od tri pominjanja definisanog izraza u primeru (ne računam pošalicu na kraju), dva uopšte ne odgovaraju onome što piše u telu definicije.

Pa jbg, ja kovelim u smislu stupanja pravila i zakona, fizičkih ili bilo kojih, koje taj neko donosi. Pa samim tim taj neko stupa na snagu tojes od sad on određuje pravila i njegova važi, zadnja je. U tom smislu sam ja čuo izraz i tako sam ga izdefiniro.

Prvih 10 rezultata Gugla

Izraz se apsolutno odnosi na pravila i zakone, a ne na one koji su ih doneli. To može biti grupa ljudi, pojedinac, ili se često uopšte i ne navodi.

Ne kaže se "na snagu stupa moj čuvar" (što bi odgovaralo tvojoj pogrešnoj definiciji izraza), već se kaže "na snagu stupa novi režim čuvanja, a sprovešće ga moj čuvar, a odluku sam doneo ja". Nadam se da me razumeš.

Razumem ja tebe, problem je što nisam definisao pravo značenje izraza već neko "preneseno". Ali tako sam čuo, tako ja koristim i lepše mi zvuči, iako znam da nije baš najtačnije. Jednostavno volim da krivim izraze i koristim ih u malo drugačijem obliku. Ilinda sam bar u telo naveo pravo značenje i naznačionda definišem u malo drugačijem smislu.

Dobro, onda ok. Svakako gledaj da batališ to gomilanje rečenica u infinitivu.

Jbg, tako mi jednostavnije i preglednije. Al cenim svaku kritiku.

Uuu Agilni, al si ga ispreslišavao!!! Čitam komentate i kao da gledam kako stojiš nadvijen nad njim u učionici, kao nastavnik likovnog, u fazonu - ovde više boje, pokreti ravnomerniji, valeri su ti nepotpuni a Sok se znoji i pravda...

Ja sam imao sliku mlade i zgodne profesorke u kratkoj suknjici sa štapićem. Čarobnim.

Aaa, zato si tako pomirljivo prihvatao kritike...

Jbg... još kad pomislim na kosu vezanu u konjski rep i belu košulju. Kriva je jedna mlada nastavnica iz osnovne i ludi, neostvareni, mokri dečački snovi.

Rep, košulja, a cvike si zaboravio, a?

I to one štreberske... odo do kupatila, brzo se vraćam...

pi bre, ovaj SokOdZove mora da je dupli od Baršunastog čim ovako zajebava

Ja sam ozbiljno otišao do vecea. Da zovem i tebe drugi put? :*