Prijava
   

Sudski epilog

Završna odrednica priče koja je dugo išla od usta do usta, sve dok od muve nije nastao slon. Trenutak kad zaraćene strane otkopaju ratne sekire i zakažu poslednju bitku na polju pravde u instituciji poznatoj pod imenom Sud. Gde očekuju rešenje svog spora koji se dugo razvlačio pod kapom nebeskom i na kojem će konačno dokazati svoju pravičnost.

- Gospodine sudija, sve smo mi to zajedno stekli! Tako da meni od svega pripada pola. I od frižidera, televizora, štednjaka... od svega! Sve sam ja to čuvala dok se on vukao po kafanama ko zna s kim, neću sutra da sve to proda pa da mi deca ostanu gola i bosa.
- Gospođo totalno ste u pravu.
- Alo bre sudija! Pa kako možemo da delimo na pola televizor, šporet, frižider i ostale stvari po kući. To nije moguće.
- Gospodine i Vi ste u pravu.
- Čekajte sudija, šta ja ovde da kucam u izveštaju? Ne mogu i jedna a i druga strana da budu u pravu.
- Zanimljivo, vidite i vi ste u pravu.

Komentari

Odlična realizacija i duhovit primer :)
++

Odlična realizacija i duhovit primer :)
++

Ovo ti je Šaki primer iz realnog života.

Dobro al' nema ko da oceni. E tu je kvaka Bandini. Gde su ljudi?
A pre ove definisao sam programerski izraz koji stoji u nuli al' je isto loše ocenjen, možda je sve ovo zbog takmičenja. Ko zna...

Moguće da je takmičenje uzelo danak, al' i generalno nije stvar bolja...

Nije, opalo je ocenjivanje i poseta Vuke. Jbg.

Mislim ja da je ipak zbog takmičenja. Ono, tu su ljudi, uobičajeno, samo manje volje ima za čitanjem defki, pored onih sa kupa.

ma nije nego je govno defka pa neće ljudi ni da ocene :)

sistem ocenjivanja je prevaziđen, barem se meni tako čini - doduše, lako je meni da kenjam kad moje defke dobiju preko 25 ocena svaki put (što minusa, što pluseva), ova je dobra, dao sam plus među prvima...

Pa može se pospešiti, recimo da svako turanje u omiljene dodaje još pet "virtuelnih pluseva", da se svaki Fb lajk broji kao jedan plus... neće to mnogo poboljšati, ali moglo bi pomoći.

To je što se ocena tiče.

A čitanost (usko povezano sa pisanjem)? Tu bi pomogao Kaizen uvođenjem raznih rang lista (bilo ih je u "beloj" verziji Vukajlije), tipa, najpopularniji autor nedelje, meseca, top lista odabranih, još raznovrsnije značke, rangiranje autora po proseku, broju ocena... ali i da ta rangiranja mogu da se rade za poslednjih nedelju dana, mesec dana... Može se mnogo toga, da bude sve življe.

Možda bi to moglo Agilni da uozbilji sajt i natera autore da se potrude, a ne ko neki da pišu definicije u pet reči.

ja bi uveo da moraš imati najmanje hiljadu poena iz defki pre nego što možeš dati minus :)

Nije ni to loša ideja bruse!

Samo da gazda živne i počne da čačka nešto...

Eto, verujem da nije bezazlen programerski zahvat, ali nije neizvodljiv... Recimo ukrštajući parametre "poređaj definicije po popularnosti - poslednjih nedelju dana - definicije ispod 50/preko 50 karaktera".

Jedan poseban server za te operacijice... Možda pričam gluposti, ali čini mi se da ipak sve to može, kad se hoće.

to bi još moglo da ima sudski epilog :)