Sunce moje, zvezdice moja, stelarni objektu moj

Вечити Циник 2011-09-12 15:10:13 +0000

Постоји одређени тип мушкараца који изабраницама срца свога тепају са именима стеларних објеката. Зашто они то чине? Ако детаљно анализирамо ове изливе милоште, доћи ћемо до пар закључака:

Као прво, не би требало уопште правити разлику између Сунца и осталих звезда, пошто су све одреда огромне лопте усијаног гаса и енормне масе. Самим тим, Сунце је звезда колико су и остале звезде Сунце.

До сад се да видети да мушкарац (назовимо га Миле) који подилази на тај начин својој драгој има потајне фантазије које укључују њено претварање у огромну светлећу лопту која би била у стању да га усмрти количином радијације и топлоте којом зрачи већ на 1 000 000 000 километара удаљености од ње.

Али, какве Миле има користи има од поседовања лопте усијаног гаса и челика која лебди у вакууму од почетка простора и времена? Курчење пред остатком екипе сигурно није довољно. Извор ових тенденција би требало потражити у колективној људској свести из прошлости:

Данас нам је познато да су се у ранијим временима звезде (међу њима и Сунце) гледале као божанске некретнине тамо горе. Бог Сунца је уобичајено био врховни бог у пантеону већине цивилизација. То нас доводи до закључка да Миле жели да се аутодеификује помоћу своје девојке: Називајући је својом звездом, он себе аутоматски поставља као у најбољем случају њему равног а у најгорем случају као доминантног над њом. (Феминисти, одложите своје секире, ја сам модеран човек и бринем о политичкој коректности, правима, једнакости полова, сиру и војној музици.)

Због чега се у Милету родила жеља за аутодеификацијом?

Ако задремо у мутне воде психоанализе, може се приметити да жеља за издизањем себе потиче из осећаја сопствене инфериорности. Шта би Милета могло да начини да се осећа толико инфериорно, да би спас потражио у аутодеификацији? Погледајмо још дубље: Он своју девојку назива нечим што би могло да га убије у милисекунди. Да се закључити да он подсвесно жели да се клони своје девојке. Због чега жели да је се клони? Зато што се боји да ће бити разочарана у њега, или још горе, да ће му се подсмевати.

Ниједан други закључак се не може извести осим оног очигледног:
Миле има малу пишу.

3
26 : 7
  1. ТАТИЦ Odlično napisano.+ ЦИТАТ

    Хвала, и твоја дефка о стереотипима је покидала, дадох плус :)

Omiljeno za [3]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.