Prijava
   

Šutirati u golmanov ugao

Iznenaditi i nadmudriti čuvara mreže metodom obrnute psihologije gađajući bolje pokrivenu stranu u trenutku kada nikom normalnom ne bi palo na pamet da to uradi.

- Kakvu golčinu iz slobodnjaka je sinoć dao Žuninjo. Golman postavio šest igrača u zid i stao metar i po uz stativu, a ovaj šutne u njegov ugao i pogodi u devedeset, goša ni da mrdne.
- Kraljina.
--------------------------------------------------------------------------------------------
- Pošto ti je ovo prvi dan, da te uputim. Motri najviše na žicu, obično tamo preskaču, jer im je najlakše.
- Dogovoreno, gazda.
- Iz te kućice vidiš sve tamo, osvetljeno je, ne moraš da izlaziš da se smrzavaš, samo nemoj da ti se desi da se uspavaš!
- Ma kakvi, ja sam uvek maksimalno posvećen poslu, kakav god on bio.

Ujutru
- Kakav si bre to stražar kad mi pored tebe iznesoše pola magacina!
- Kako? Nemoguće! Celu noć sam motrio na žicu i okolinu, nije ni miš prošao, a kamoli čovek.
- Nije, ali zato jeste metar iza tebe.
- Ha, pa to je nemoguće!
- Šta nemoguće, vidiš da im je ispao paket krem bananica dok su bežali, mada čisto sumnjam da su bežali kada su videli ko je stražar.

Komentari

možda bolje gađati golmana, ne znam, nisam pametan +

Kako ćeš onda dati gol ako gađaš golmana? :)

Pa kako ne kapiraš? Golman se lecne i baci na suprotan ugao, a ti onda laganeze tik uz ciglu.

Pa kako ne kapiraš? Golman se lecne i
baci na suprotan ugao, a ti onda
laganeze tik uz ciglu.

Eve ti odgovora

Gađati golmanov ugao.

hahhaha, ma jok, golmana posred čela!

Golmanov ugao ne znači da je bolje pokriven od "negolmanovog ugla", tj. daljeg ugla, pa da golman ne očekuje da ćeš šutnuti u njega. Očekuje, itekako. Šanse su 50:50 gde ćeš šutirati, UVEK! To znaš ti, to zna golman. Kod daljeg ugla je veća površina za gađanje, teža za pokriti od strane golmana, ali je duži put lopte, pa ima vremena da odreaguje. Kod bližeg ugla golman ima manji prostor da brani, ali je put lopte kraći, pa su potrebni bolji refleksi nego za dalji ugao. Sve ima svoje.

U tvoj opis definicije bi najlogičnije bilo kao što Henri kaže - da gađaš golmana (pod uslovom da si dovoljno blizu gola. A on će već da se skloni u neku stranu. A možda i neće, ako ga boli đoka da se cima :D

Golmanov ugao ne znači da je bolje pokriven od "negolmanovog ugla"

Mi golmanov ugao nazivao bliži ugao na kome se golman nalazi. Ne kažem da će ga uvek nadmudriti, ali golman svakako više očekuje da ćeš mu šutnuti u ugao koji je manje pokriven, tako da ćeš ga sigurno iznenaditi ukoliko ne pročita tvoje namere. :)

O bre, pišeš kao da je golman zagrlio stativu. Nije tačno. Prostora ima kod bližeg i kod daljeg ugla. Kod daljeg ugla ima više prostora, ali je dalje, kod bližeg ugla manje prostora, ali je zato bliži. Ja skoro uvek šutiram u bliži ugao, mada je to možda zato što ne mogu više da dobacim do daljeg.

Ne kažem da nema prostora, ali se uvek malčice više bazira na stranu koja je manje pokrivena. A recimo kod slobodnih udaraca, na jednoj strani je živi zid koji pokriva jednu polovinu gola, a na drugoj golman koji je možda metar od stative i brani taj ugao. Gotovo da će uvek krenuti ka sredini gola kada izvođač bude na korak do lopte i biti uhvaćen u raskoraku, e sad tu su trenuci u pitanju hoće li stići do lopte ili ne, ali je činjenica da će više očekivati da ovaj gađa preko zida, jer ukoliko ga prebaci ima pet metara slobodnog prostora, te zato ovaj polazi trenutak ispred šuta.

kao što Henri kaže

Ne verujem svojim očima

Ne verujem svojim očima

Nemoj da se začudiš kad neko počne da šeruje tvoje mudre misli, nikad se ne zna.

Hahahah, moje sigurno. Ma zajebavam se. Bilo pa prošlo.

Један је Жунињо Перанбукано +

super telo definicije
jasno i dovoljno +++

primere me mrzi da čitam al verujem da su dobri