Prijava
   

Suva kurca, mokrih opanaka

Arhaičan Izraz koji savršeno ilustruje sliku junaka koji se vraća kući poražen. ali ne u boju, nego ubijenog činjenicom da do toliko željenog „kom opanci kom uvojci“ nije ni došlo. Ostaju mu opanci, okvašeni suzama i pregaženim barama, ali i suva kita, u picine uvojke, o sudbo kleta, neumršena.
Zalud smislio sedam miliona fazona i fora, zalud u Ušču bacio sedam ‘iljada dinara za fensi odoru, zalud pređe izdrkanih sedam gora i jebenih sedam mora – naš ga junak, avaj, ipak ne umoči.

- Jesi naš'o neku pičku sinoć?
- Ma, jesam kurac...

Komentari

Ne znam da li ima definisano, ali ovo je primjer super izraza, a definiše ga pajvan kao što je autor ili ja. Smrsimo nešto da što prije ide u eter. Kada bi ovo definisao Luks, Prof ili neko od kreativaca Vukajlije bila bi to sasvim solidna defka. Ovako, imamo izraz, koji je objašnjen onako kako ga već svi shvatamo i bez čitanja tijela definicije.

Mislim da si al paćino trebao da malo proširiš. Ne moraš da palamudiš kao mi, čiji je stil malo duže pisanje, ali malo duže telo i neki kratak primer, da se u dve rečenice pokuša i neka duhovitost, tako nešto je moralo ovde.
Do jaja je izraz.

Mudrost vrca iz tebe, odbornice ;)

Ma bre, Al Pacino, zajebi duge defke, dobro je 'vo :)

A može i ovako. Upravo onako kako je Džoni predložio.

Ljudi, hvala za dobrnonamerne sugestije!
Prob'o ;D

Odlican izraz i nije lose definisano a novajlija je

E sada je ovo mnogo bolje i mogu ti reći da sam prijatno iznenađen, jer prvo nisam očekivao da ćeš nas poslušati, a onda nisam očekivao da ćeš ovako dobro izvesti. Bravo.

Plusiro normalno, i krivo mi je što nisam pročitao defku kako je prvobitno napisana po Džonijevim komentarima kapiram da nije bila ovakva od početka.

E ovo je rapsodija

Iz prve beše jedna rečenica, a sad... svaka čast, ne znam koliko autora bi ovako dobro to sročilo. I ja sam prijatno iznenađen :)

"ajmo doma, dosta smo jebali"
odlično
+

bravo, odlicna + + +

Što je lepo kad te falu! Gotovo je, sad sam ovisnik :p
Hvala ljudi!

Ово је добро испало, видим да су ти помогли великани сајта. Ех, 'де би мени бијо крај да је мени тако неко помагао. ): +