Prijava
   

Sve je to škola života

Rečenica koju je Miki Rubiroza izgovorio Banetu Bumbaru, koji je kao i obično u dotičnoj seriji Grlom u jagode, ispizdeo što je ispao balavac, što naravno ne može ostati bez komentara. I to tako. Na finjaka. Neću ti reći bilo šta pogrdno, neću ti reći da si glup, nego ću da te podjebavam i reći ti tu mudrost sokratovskosrbijansku - sve je to škola života.

Svako društvo ima Mikija i Baneta. Svako vreme, svaka država, svaka struktura, svaka Šotrina serija i tako do beskonačnosti. Evergrin rečenica, primenljiva danas kao i onda kada je serija bila kul, a scena kada Bane Bumbar lupi devojci šamar na sred igranke potpuno okej.

-Tebra, kako je prošao vrk end čravl za sirotinju u Napulju?
-Bilo je sve super dok lokalnim dunsterima nisam rekao da je Maradona narkoman pa me pretukli kaiševima.
-Nema veze, sve je to škola života.

-Tata, ostavio me Slavko.
-Pa što, sine?
-Ne znam stvarno, bilo nam je divno, samo me je nazvao i rekao mi da ga je baš briga za biljke, dabogda sve crkle i da ne želi da gleda kako pčela dolazi na tučak svaki bogovetni dan u botaničkoj bašti, da smaram sa botaničkom baštom i da on hoće moj tučak a ne tučak sumatranske kale.
-Sve je to škola života.
-Ne rauzmem?
-Al' razumem ja Slavka.

-Gospođo Mej, bombaš samoubica se razneo u Mančesteru na koncertu neke pop-zvezde.
-Imigrant?
-Zapravo ne, rođen je u Londonu ali je poreklom iz Libije. Nikad nije bio tamo, tek kad smo smaknuli El Gadafija počeo je da ostvaruje veze sa maticom, pretpostavljamo da je u dousluhu sa nekim ekstremistima koji drže određene položaje u Libiji.
-Hmmm rođeni Britanac libijskog porekla se vezao za novouspostavljene bande u Libiji posle zbacivanja diktatora? Eto, moj Džonsone, sve je to škola života.
-Je l' to znači da se ne mešamo više u unutrašnja pitanja drugih država i da su koreni terorizma mnogo dublji?
-Jebem li ga, bombardujte El Asada, nek vidi narod da preduzimamo nešto. Šta je najgore što može da se desi?

Komentari