Prijava
   

svekrva

Svekrva je zeni nesto kao tasta muskarcu.
Ako, ne daj Boze, zivite u istoj kuci- uvek ce vam zavirivati u lonac, ves masinu, ormar; deliti vam korisne savete kako da kuvate "na njen nacin" jer "njen sin voli tako spremljeno jelo", kako da perete ves, namestate krevet i radite mnoge druge stvari po kuci. Ako ste te srece da ste se sa muzem skucili odvojeno od njegove majke, a vase cenjene svekrve, onda je jos i podnosljivo- otrpite je malo kad dodje u posetu, bolje nego da vam je svaki dan nad glavom.

Kazu da je rec "svekrva" nastala od "sve kriva", a verovatno su snahe te koje su je za mnogo stosta okrivile. Uglavnom i s razlogom.

Moja (buduca) svekrva, brblja i u jednom momentu spomene: "Ja nisam imala svekrvu, ona je umrla pre nego sto smo se D. i ja uopste upoznali..."

Zamalo, ali zamalo da mi izleti: "Blago vama"... Sreca pa sam se na vreme setila u kom cemo mi rodbinskom (tacnije tazbinskom) odnosu biti. :)

Komentari

+
Dunja, jedva čekam da ovo tvoje 'iscuri' Ne volim Kešanje na def, pa da opletem po mamičinim sinovima.

Zamalo, ali zamalo da mi izleti: "Blago vama"...

Trebala si da kažeš, do kraja života ne bi progovorila sa tobom, to je bolje nego da nemaš svekrvu, tu je da ti čuva decu a ne zanoveta nikad

+ Saosećam sa svim ženama koje imaju svekrvu