Sveuzvišena Razredna

Granon 2010-01-23 14:52:52 +0000

Nas dvadesetak smo na roditeljskom sastanku, ćutimo, slušamo tiradu i buljimo.
Ona, Sveuzvišena Razredna, je podelila u 6. razredu 6 kečeva na polugodištu (predaje im geografiju), deca su besprizorna, ona ne ume više sa njima da izađe na kraj, svi se nastavnici žale, opšte rasulo...
A mi, roditelji, treba da znamo da su ocene odraz nerada (jer su loše), a da je ona dala sve od sebe "ne da oceni neznanje, nego da pronađe njihovo znanje". Uostalom, ko nam je kriv, da smo više radili i provodili vreme sa svojom decom ko zna-bilo bi njoj lakše...

Mi i dalje ćutimo, gledamo je i niko se ne usuđuje da prozbori. Čudimo se : zacrvenela se, mlati glavom, cima nogom kad sedne, ko god joj se obrati-ona ga posere...

Mi smo najgori roditelji na svetu, ali ne zato što je Sveuzvišena Razredna tako rekla, nego što joj se nismo napsovali svega po spisku i stavili je tamo gde joj je mesto.
Strah od ludaka je čudo! To je strah od osvete ludaka : ko zna kako dete može da ispašta?!

15
38 : 4
  1. Nekako sam pretpostavio da si ti!A šta ćeš kad imaš dušu.Mi koji nemamo lakše to rešavamo.:)
    Bitno je da ludaka postaviš tamo gde mu je mesto.Ogradi se od svega i koncentriši se na dete.Ako trebaš da gubiš živce,bolje da ih gubiš sa detetom,nego sa nekim ludakom.

  2. страшно ...плус велики од мене.

  3. Hvala na razumevanju. :)

  4. Nemam dušu,ali imao sam razrednu!;)

  5. Nema posledica. Verovatno su tvoji roditelji to teže podneli od tebe.

  6. Ja sam se svađao umesto roditelja.A bio sam i prezidente odeljenja pa ti vidi!

  7. Dakle, Električar, borac za slobodu i pravdu!!

  8. Nikada nije samo jedna strana kriva madam majav.
    Razredna je možda bila grublja i preterivala je, ali sigurno je i njoj teško - ipak treba izaći na kraj sa tolikom decom.
    A roditelji često i ne vide mane svoje dece, jer ih bezgranično vole.

  9. Хилда то није оправдање да клинцима шести разред залепи 6 кеца на полугођу.Она треба да их научи , а не да им дели кечеве тако.Моје одељење у основниј је било једно од најгорих , па опет мислим да укупно су можда 2 кеца била за сва 8 разреда...

    Моја кева ради у основној и ово су делимично њене речи што ти причам...

  10. Kada su dve strane : dete i nastavnik - to je izuzetak. Ne mogu da oprostim osobi od 40 koja leči svoj problem na deci od 12-13 godina.
    Kada su dve strane odrasle osobe, to je OK. U pravu si.

    Пеки д бој, i moja mama je radila u prosveti. I ona govori kao tvoja mama/ti.

  11. A najgore je kada nastavnici manje bitnog predmeta kao sto je u mom slucaju fizicko pocnu da lece svoje komplekse na deci.Ja sam sad za polugodiste imala dvojku iako sam prilicno redovno radila i nisam ni lose rezultate postizala.Ali njemu se diglo da podeli dvojke trojke svima koji ne treniraju odbojku kod njega i tako mi je sjebao odlican uspeh i to u osmom razredu(ne verujem da ce na kraju godine biti iata bolje)
    Naravno +

  12. Pa to, Tangerine , ništa bez geografije i koluta unapred!!!

  13. Ma da nemam pojma kako cu nastaviti svoj zivot ukoliko ne izvedem kolut napred i nazad savrseni ,bez ikakve greske :)

  14. E da večiti trn u oku!Teško je biti opozicija,ali neko i to mora.

  15. E, moja majav, to ti je zato sto u nasem skolstvu nisi podoban za rad sa IQ 153, jer si "prepametan i preambiciozan".
    S tim recima su odbili moju drugaricu.
    Pa ti vidi Kako su nas ucili, sta su nas naucili?

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.