Prijava
   

Sveže

U pekarama svako pecivo na koje se nije primila buđ. Šampioni među njima čak imaju i meru za određenu količinu buđi do koje neko pecivo smatraju svežim.

Pekara u Užicu

Ja: Jel svež burek?
Pekarka: Jeste, jeste DANAS smo ga ispekli

Pekara 1 na Voždovcu

Ja: Jel ima neshto sveže?
Pekarka: Kako da ne komšija , evo rol viršle recimo
Ja:Kupujem rol viršlu. Posle prvog zalogaja dolazim do užasnog saznanja da sisate pekarke lažu! Viršlu koja izgleda kao da je 3 dana stajala na suncu dok su je rakuni i hijene naizmenično čerečili bacam u kantu dok proklinjem pekarske tajkune.

Pekara 2 na Voždovcu

Ja: Jel ima nešto sveže komšo?
Komša (iskereni) pekar : Znash kako, žužu-u malopre upalih sveću za četres dana, Bog da mu dušu prosti, pogačice su na samrti a paštete sa sirom boluju od tuge jer smo malopre morali đevreke da bacimo. Idi bre lepo u Stepin vajat dole i pojedi nešto ko čovek.
Ja:A i to što kažeš. Ae zdravo.

Komentari

J inače uđem u pekaru i pitam: Ima nešto vruće?
Normalno, odgovor skoro uvijek budu sirnice ili te viršlice iz tvog primjera
A ja samo taj rad: jadan pogled na očeličeno tijesto, i okret ka izlazu... + inače ;)

Automatski plus nakon pomena kralja među burecima, užičkog bureka.

@ Poisoned
Hehe pokušavao sam i ja sa tom ''vruće'' forom...al sam uvek ko po pravilu dobijao podgrejan kamen.

@ZiMzElEn
što je najcrnje, ja pojedoh taj današnji burek iz čiste nemoći i tuge jer smo zakasnili kod Šuljagića na komplet lepinje a bili smo samo u prolazu. Plakao sam što sam morao onu cepanicu da pojedem umesto one ambrozije u lepinji.

Ene, tek sad (?!) shvatih ovo "DANAS". Probaj u Beogradu da naručiš "ambroziju" u koju stavljaju kulen (da, da kulen!), pa ćeš da vidiš šta su suze...

@ZiMzElEn

Čisto da ne bude zabune, nisam ni kom slučaju hteo da vređam i omalovažavam užički burek. Samo sam naveo ovaj tužni primerak na koji sam ja naleteo (pekara tu negde kod Šuljage , samo leb kifle i burek prodaju... imaju 2, 3 stola sa kariranim stolnjacima, izgleda ko da je iz 1947) A o skrnavljenju komplet lepinje da ne govorimo , znam da je vama Užičanima to svetinja

Ma da, razumela sam. Napokon. :) A ne znam koja je ta izdajnička pekara na koju misliš, ali ako je prepoznam, razlupaću je štanglama.
P.S.Odosmo predaleko... Inače, definicija je super.

:))) Не она није шизофреничар него се ја нисам излоговао. Али се слажем у потпуности.
+ за дефку.