Prijava
   

Tabu

Grupa socijalnih tipova koji pate od istinske promene sveta pokušavajući da nametnu sliku lepše javnosti stavljajući pod katanac iskonski rođene ideje.

Može i na drugi način u vidu velike malograđanske, društvene anomalije koja izjeda intelektualnu moć i stavlja jednu vrstu prohibicije: daje naboj diletantskom kulturnom talasu koji rađa zaostalu decu, bez nuklearne katastrofe (bez Černobilja). Mada, kažu da je i nas malo zakačio. Izreka kaže da Uvek ispaštaju naša deca!

- Imate li "Dogvil" od Larsa von Trira?
- Niste čuli, svi njegovi filmovi su pod ključem! Nemamo, tj. nisu više na izdavanju njegovi filmovi. Posle velikog masakra u Skandinaviji, ubica je izjavio da je bio inspirisan idejama i scenama Larsa von Trira, posle toga sve društvene moralističke organizacije odlučno se bore protiv nasilničkih ideja.

- Treba mi Majstor i Margarita od Bulgakova?
- Nemamo više tih knjiga na lageru, jer trenutno ne radimo sa zabranjenim voćem. Knjiga izaziva previše negativnog i mučnog naboja, pa tako nešto nam nije potrebno. Nešto što je od svog izdavanja bilo zabranjeno, ne može biti korisno ni posle 50 godina.

- Dobar dan, mogu li naručiti pesmu od "Led Zeppelina" "Stairway to Heaven"?
- Stvarno nam je žao... Već odavno ne puštamo takvu vrstu muzike, ipak je ovo poznata radio stanica, sa renomeom, koju slušaju ozbiljna gospoda. Mislim, ne bismo baš odstupali i atakovali na neke verske ustanove. Može li nešto drugo sa domaćeg tržišta, nešto novo?

Komentari

Pozdrav za Fight club i reci mi.....za tebe!

Перфекција у првенцу. Сјајан аутор!
+++

Mnogo volim ovu prvu definiciju. Setim se kada sam prvi put pristupio sajtu.