Prijava
   

Tacna u svadbama

Pravougaona ploča sa dve drške - najčešće se koristi da se sa mesta A na mesto B prenesu šoljice sa kafom, ili da joj doneseš doručak u krevet ujutru, kada si pre toga nešto opasno zasrao, pa želiš da izgladiš stvar.

Osim ove namene, tacna se koristi u svadbama, kako bi se od zvanica prikupila novčana sredstva za što bolji start mladenaca. Nosilac tacne je obično neka mlađa rođaka ženskog pola bez obraza, koja je sklopila dil sa mladencima i njihovom bližom rodbinom, i za određeni procenat prikupljenog harača pristala da bezdušno i nemilosrdno izvlači novac od trocifrenog broja prisutnih koji su tu došli da uveličaju slavlje i zaveštaju svoj poslednji dinar.

Iz bogate tradicije i običaja lako se nalaze razlozi da tacna prođe između zvanica bar tridesetak puta, dok se ne izvrši transfer svog novca iz džepova gostiju na tacnu, a odatle, kasnije, u džepove mladenaca i nosioca tacne.

- Mladi ispala cipelica (tacna!), mlada izgubila podvezicu (tacna!), retardirani mladoženja nije vezao kravatu kako treba (tacna!), mladi izrastao čukalj od plesa sa kumom jer su tesne cipalice (tacna!), mladoženja je retardiran, a mlada se zaklela da će biti uz njega ceo život (tacna!), još jednom repriziraju bolji život (tacna!).... tacna, tacna, TACNA!

TAAAACNAAAAAAAA!

- Radojka, ako krene još jednom ova tacna, pakujemo se, a?
- Ja sam se već spakovala, ostalo nam je za gradski, bež'mo!

Komentari

Sjajno! To se kod nas zove jabuka, i nosi se korpa, da više stane, lol

Dobjasnim detaljno i opširno obrazložim davanje svojih krsta i zvezde na ovoj definiciji:

DEFKA JEBE!

'Фала људи,

@h.a.u.n - Да, ако се још модернизују увешће неку врсту комбајна која врши новац још ефикасније.