Prijava
   

Taksista, beogradski

To je zanimanje kojem treba dodijeliti benificirani radni staž legiju časti i naklon gradonačelnika istovremeno. Osim što mora biti nasmijan,ljubazan,brz i uslužan on mora svaki dan stavljati glavu u torbu,praviti slalome između milion automobila kao Janica Kostelić, riskirati sa raznim likovima koji sjedaju u auto (ko zna kakva psiha može ući?),živcirati se svakodnevno na ekstremno prometnim i zakrčenim ulicama,dovijati se na prestrojavanjima,uletanjima i skretanjima,lagati ovlaštene predstavnike zakona ako napravi prekršaj (iako oni više služe kao fikus a ne kao kontrolori propusnosti prometa),biti tramvaj,trolebus i autobus istovremeno,znati sve gradske cake i prečice,poznavati strane jezike i gledati silne amatere na ulicama koji voze kola i njemu jebu kevu.
Kapa do poda.

Mislio sam da je Sarajevo grad za vrhunskim saobraćajnim kolapsom.
Međutim nakon obilska Beograda shvatio sam da je moj grad avionska pista.
Za vožnju.

Komentari

Apsolutno si u pravu! Jednom smo nas cetvorica usli u taksi i ja se izderah "ovo je pljacka!",(saleci se, naravno) taksista se tako sjebo bio, da mi ga je i dan danas zao

:-)..cirkus stari..u Sa na dva mjesta gužva u 8 i u 17 časova..gore-haos non-stop

Nja, ja dao minus, jer se ne slažem sa jedno 82% iznetog :). Nem' pojma, možda i grešim, ali je za mene većina bgd taksista ( možda baš 82% ) oličenje bahatosti i primitivizma. Nit koriste migavce, niti pojase, a i putnicima često ne dozvoljavaju jer su ga vezali preko sedišta sa druge strane da ne bi onaj signal pištao, puše i puštaju muziku kakvu oni hoće, torbu unosiš sam - ko te jebe, ograničenja brzina za njih ne važe, kao i 82% ostalih saobraćajnih znakova. Jebiga, možda je minus subjektivan, ali ja ih baš ne volim, tj ne sve, samo njih 82% :).

ha..pa tako je i kod nas..uđeš u auto on ti kaže "A"...pitaš gdje je hotel taj ili taj on ti kaže : "tu ba,ljevo"..onda redovno psuje konkurenciju na pasja preskakala iako tebe ni najmanje ne zanima njegovo mišljenje o tome i ako si pacer , platićeš kao da si se vozio u Parizu.
Mislio sam na tehničke stvari , sposobnost vožnje u gotovo nevozećim uslovima...:-)..možda ipak bude nakon objašnjenja 81,95 %..:-)

Beogradski taksisti su 80% ološ.
To nisu ljudi, to su taksisti.
_

Kakvi putnici, takvi taksisti.

Majo ko ti je u familiji taksista?

Oni su prokleta gamad, treba ih pobiti. Na zapadu voziš taksi kad nemaš 'leba da jedeš, a kod nas svako bi pocepao diplomu fakulteta za jednu taksi tablu. Jedino za njih ne važi fiskalna kasa, a kad probaš da im uvedeš oni blokiraju ceo grad pa zajebu milion ljudi da ne može da stigne na posao/kući/kod švalerke/itd. I naravno sve zahteve im ispune. A trebalo bi bre izvesti žandarme u punoj opremi pa udri skota!!!