Prijava
   

Taktičko povlačenje

Primenjuje se u situacijama velike napetosti i nemogućnosti pobede nad protivnikom zbog njegove brojčane ili tehničke nadmoćnosti. Najčešće se koristi neposredno pred početak kafanske tuče gde se ispred vas pojavljuju protivnici, brojnosti od odeljenja do voda, u pripitom ili pijanom stanju.
U urbanim sredinama često se susrećete sa širokim dijapazonom hladnog i vatrenog oružja (skakavci, bokseri, metalne šipke, lako streljačko naoružanje itd.). U ruralnim sredinama osim gore pomenutog javljaju se i iščupane tarabe (kao što je Kobra), vile a ponekad i sekire. Od vatrenog oružja najzastupljenija je lovačka puška.
Taktičko povlačenje se izvodi brzim hodom uz maksimalnu opreznost da se ne naleti na borbeno osiguranje protivnika. U takvoj situaciji šanse povratka kući sa svim zubima i čitavom košuljom su ravne nuli. Pravac izvlačenja ljudstva je kafanski sto/šank/barska stolica - izlazna vrata. Pri taktičkom povlačenju ne sme se ostaviti ljudstvo za sobom zato što će ortak koji ostane pokupiti i svoje i vaše batine sa kamatom.

Kafana "Kod tri jarca", subota veče, 01:45.
Ortak 1: "'Ej Siniša, vidiš onog tamo što se kliberi?"
Ortak 2: "Jel' Vaso, to onaj što sedi sa onih 8 rođaka iz Botunje?"
(koji su uzgred i drvoseče)
Ortak 1: "E taj, kome bre on vrti glavu?"
(ortak 1 u tom trenutku podiže glavu visoko u nedvosmislenom gestu)
Ortak 2: "Koj' ti je bre, ima da nas izuju od batina!"
Ortak 1: "Ma šta bre da nas izuju, sad ću da im..."
(društvo vadi Tetejac, dva boksera i bajonet za pušku M48)
Ortak 1: "'Ajmo mi Siniša u taktičko povlačenje."