Prijava
   

Tapeta pijan

Mrtvosan, dupe pijan, letva, zemlja, patos, mortuz.... i još gomila koje kakvih izraza, sve zavisi iz kog dela zemlje Srbije dolazite.
Tapeta je poslednji stadijum pijanstva, koji ide nakon ''dupe pijan'', ''letva'', ''patos'' i na kraju ''zemlja''. Ovaj stari naziv za pijanog čoveka je po nekima nastao jer se ovaj malo pre pomenuti čovek ne može odlepiti od flaše, a po drugima da je toliko pijan da ga ne možeš odlepiti od stola, ispod stola ili poda jer je molim lepo zalepljen kao čuvene tapete koje su lepili ''fosili'' po zidovima vojnih, generalskih, stanova na Novom Beogradu ili predratnim bordel sobama, a po trećima i jedno i drugo. Trebaju ti živci napaćenog naroda ove zemlje dok ih skineš, mada na kraju pukneš i oteraš sve u lepu majčinu.

Kafana kod ''Lane'', ambijent kao na ibarskoj, drugovi se skupili, piju, pevaju i još po nešto...

Milan: ''Brate Sloba počeo da baljezga o politici, gotov je, dupe pijan''!

Sloba: ''....i svi treba da idu u vojsku da drže pušku, a žene da ne idu gole tako po ulice kao drolje, one će nekom majke i žene da budu.....''!

Marko: ''More jeste mi brat, će ga utepam, uletvio se, na kraju će poljubi patos''!

Sloba: ''.....a onaj Tadić, samo se izvinjava, koji moj se on izvinjava, ne u moje ime....EJ KAFANO MUKOOOOoooo......''! (tras, bum...)

Milan: ''Oo-ooo, ovaj je gotov, zemlja se napravio''!

Marko: ''Jes' mi brat, a što da mu radim sad...ajd sad...se napravio tapeta, ne mož' ga odvojimo od astal, ni flašu iz ruke ne mož' mu odlepiš. I ko more da ga nosi sad, ma teraj ga u pi*du materinu''!

Komentari

Ue Cobi domaćine bre...

Ue Caco breeee.... se secas u wc?