Telefonski poziv

Burzum 2010-03-02 21:03:24 +0000

Радња, потиснута од стране е-маил и СМС порука, које су заправо оштрице на сечиву отуђења и укретењивања човечанства. Доба његове најшире примене, поклапа са са другом половином двадесетог века, која представља период са највећим порастом људске популације. Другим речима, људи су се јебали к'о да су под присилом, јер су једни друге заправо ЗВАЛИ. Упознаш рибу, узмеш јој број, позовеш је, изађете, одведеш је у стан и помериш јој карличну кост од јебачине, док се са радија чује музика Владе Дивљана. Не шаљеш јој поруке, где ће она из твоје безазлене шале на рачун премијера Цветковића, извући теорију да си овисник фришко пуштен са клинике у Драјзеровој, или да имаш намеру да јој калабастером обрусиш анус, само зато што на крају реченице ниси ставио смајли.

Приликом телефонског позива, паузе у говору, кратак, па макар и исфолиран смех, интонација, све то доприноси осећају људскости и присутности. Са друге стране, приликом СМС комуникације, за писање поруке потребна је већа креативност и умереност него приликом писања фељтона за "Вечерње новости" о Кенедијевој јебачини са Мерлин Монро, јер: "Ма не, нећу ово да пошаљем, помислиће да сам неки манијак, па ћу остати сува курца." Телефонски позив омогућава да својим гласом понесеш своју харизматичност и делове своје личности. Како тога нема приликом чукања порука, долази до неспоразума, хумор се погрешно тумачи, јавља се потреба за штанцовањем лажи, и онемогућује се кључна ствар, која је потребна човеку како би био срећан у вези. Да буде оно што јесте.

СМС МАЈНДГЕЈМС

Она: (Ма хајде, бацићу му поруку...)
Милена је... Марко ми је дао твој број, надам се да се не љутиш на њега.

Он: (Трчи у круг и три пута дрка курац од среће. Написаћу неку спрдњу, али умерену. Скапираће, кул је она)
Зашто бих се љутио, ко се љути улети му крути.

Она: (Је л овај дувао?)
Хмм, дообро... Мислим, не воле сви да се њихов број дели без питања.

Он: (Саћу неки фазон, али да "мислим да си добра пичка" буде интегрисано)
Шта сад, треба да га прогутам к'о пијани Далмош дубровачки ризлинг, јер је дао мој број бомбичанственој девојци. Него, хоћеш да се видимо у петак?

Она: (Опет иста прича, од свих ликова, ја се увек наложим на јебене НАРКОМАНЧИНЕ)
Мој тата је из Дубровника... Мислила сам да си скроз океј. Први утисак вара, најбоље да се не јављамо једно другом на ходнику.

Он: (Е, до курца Стеве Мокрањца, ја једино у свадбарску торту да га гурнем, а ни то немам. Требао сам да као човек позовем, јебали ме триес динара)

11
96 : 9
  1. Тужно, нажалост....

  2. Sto se mene tice +

  3. Итекако тужно , мене вечито пљују зато што трошим кредит на позиве.

  4. Стандардно, врхунски...

  5. Sve se slazem, najgluplji su smajliji.

  6. Da ga jebem, tacno. JEdino, kad su poslovni pozivi u pitanju, vise volim da mi posalju E-mail.

    Kako Marfi nalaze, dok se s trsiteljnim objektom silom prilika sporazumevam enkriptovanim kodom putem mikro-talasa, zato razni likovi koji 'oce da mi skacu po glavi i pitaju 'sam vec uradio ovo il' ono, da smaraju kako oce jos nesto (naravno, sem kad je u pitanju davanje para meni), silno zele da cuju moj umilni glas, uglavnom u momentu dok spavam/jedem/serem/drkam. Umesto da jednostavno posalju email, ionako ga svaki dan citam, a i lepo sve ostane crno-na-belo.

  7. da smaraju kako oce jos nesto (naravno, sem kad je u pitanju davanje para meni), silno zele da cuju moj umilni glas, uglavnom u momentu dok spavam/jedem/serem/drkam. - ovaj komentar ide u omiljene :)

  8. ziva istina. . . + za defku

  9. :))) Mnogo dobro,ko i resto.

  10. Mnogo dobro, a vrlo istinito.

    Он: (Саћу неки фазон, али да "мислим да си добра пичка" буде интегрисано)

    Hahaha

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.