Prijava
   

Telefonski poziv

Radnja, potisnuta od strane e-mail i SMS poruka, koje su zapravo oštrice na sečivu otuđenja i ukretenjivanja čovečanstva. Doba njegove najšire primene, poklapa sa sa drugom polovinom dvadesetog veka, koja predstavlja period sa najvećim porastom ljudske populacije. Drugim rečima, ljudi su se jebali k'o da su pod prisilom, jer su jedni druge zapravo ZVALI. Upoznaš ribu, uzmeš joj broj, pozoveš je, izađete, odvedeš je u stan i pomeriš joj karličnu kost od jebačine, dok se sa radija čuje muzika Vlade Divljana. Ne šalješ joj poruke, gde će ona iz tvoje bezazlene šale na račun premijera Cvetkovića, izvući teoriju da si ovisnik friško pušten sa klinike u Drajzerovoj, ili da imaš nameru da joj kalabasterom obrusiš anus, samo zato što na kraju rečenice nisi stavio smajli.

Prilikom telefonskog poziva, pauze u govoru, kratak, pa makar i isfoliran smeh, intonacija, sve to doprinosi osećaju ljudskosti i prisutnosti. Sa druge strane, prilikom SMS komunikacije, za pisanje poruke potrebna je veća kreativnost i umerenost nego prilikom pisanja feljtona za "Večernje novosti" o Kenedijevoj jebačini sa Merlin Monro, jer: "Ma ne, neću ovo da pošaljem, pomisliće da sam neki manijak, pa ću ostati suva kurca." Telefonski poziv omogućava da svojim glasom poneseš svoju harizmatičnost i delove svoje ličnosti. Kako toga nema prilikom čukanja poruka, dolazi do nesporazuma, humor se pogrešno tumači, javlja se potreba za štancovanjem laži, i onemogućuje se ključna stvar, koja je potrebna čoveku kako bi bio srećan u vezi. Da bude ono što jeste.

SMS MAJNDGEJMS

Ona: (Ma hajde, baciću mu poruku...)
Milena je... Marko mi je dao tvoj broj, nadam se da se ne ljutiš na njega.

On: (Trči u krug i tri puta drka kurac od sreće. Napisaću neku sprdnju, ali umerenu. Skapiraće, kul je ona)
Zašto bih se ljutio, ko se ljuti uleti mu kruti.

Ona: (Je l ovaj duvao?)
Hmm, doobro... Mislim, ne vole svi da se njihov broj deli bez pitanja.

On: (Saću neki fazon, ali da "mislim da si dobra pička" bude integrisano)
Šta sad, treba da ga progutam k'o pijani Dalmoš dubrovački rizling, jer je dao moj broj bombičanstvenoj devojci. Nego, hoćeš da se vidimo u petak?

Ona: (Opet ista priča, od svih likova, ja se uvek naložim na jebene NARKOMANČINE)
Moj tata je iz Dubrovnika... Mislila sam da si skroz okej. Prvi utisak vara, najbolje da se ne javljamo jedno drugom na hodniku.

On: (E, do kurca Steve Mokranjca, ja jedino u svadbarsku tortu da ga gurnem, a ni to nemam. Trebao sam da kao čovek pozovem, jebali me tries dinara)

Komentari

Тужно, нажалост....

Sto se mene tice +

Итекако тужно , мене вечито пљују зато што трошим кредит на позиве.

Стандардно, врхунски...

Sve se slazem, najgluplji su smajliji.

Da ga jebem, tacno. JEdino, kad su poslovni pozivi u pitanju, vise volim da mi posalju E-mail.

Kako Marfi nalaze, dok se s trsiteljnim objektom silom prilika sporazumevam enkriptovanim kodom putem mikro-talasa, zato razni likovi koji 'oce da mi skacu po glavi i pitaju 'sam vec uradio ovo il' ono, da smaraju kako oce jos nesto (naravno, sem kad je u pitanju davanje para meni), silno zele da cuju moj umilni glas, uglavnom u momentu dok spavam/jedem/serem/drkam. Umesto da jednostavno posalju email, ionako ga svaki dan citam, a i lepo sve ostane crno-na-belo.

da smaraju kako oce jos nesto (naravno, sem kad je u pitanju davanje para meni), silno zele da cuju moj umilni glas, uglavnom u momentu dok spavam/jedem/serem/drkam. - ovaj komentar ide u omiljene :)

ziva istina. . . + za defku

:))) Mnogo dobro,ko i resto.

Mnogo dobro, a vrlo istinito.

Он: (Саћу неки фазон, али да "мислим да си добра пичка" буде интегрисано)

Hahaha