Prijava
   

Telekom ADSL

Fascinantan i neponovljiv, ovaj magnat domaćeg broadband-a bi vrlo lako mogao da predstavlja turističku atrakciju, jer iako ruku na srce nemamo tvrđave San Marina ili škotske zamkove, Dancima, Šveđanima i ostalim zapadnoevropljanima bi svakako bilo fascinantno da uživo i u akciji vide istorijski ADSL modem koji riknjava na prve znake povetarca ili kišice, kao podsetnik na neke davno zaboravljene i mračne delove njihove istorije.

Naravno tu je i moralna vrednost ovog tužnog prizora, jer poput brazilskih favela ili nepalskih trgova, kada prosečan Skandinavac vidi da nesrećnici sa balkanskim platama za jedan HG520i (tehno izraz za "govno iz nosa") plaćaju onoliko koliko on plaća mesečnu pretplatu za telefon, skajp i svoj 50000GB/s internet, vratiće se na svoj Sever pun entuzijazma i svesti koliko je njemu zapravo do jaja.

-Halo Peki, aj mi skineš ovaj insepšn film ono...
-Teško brate, teško, najavili su povetarac za danas, a sutra će možda kiša, tako da tek od utorka možda imam net...
-A da, ti si na Telekomu beše? Izvini brate, izletelo mi je, zaboravio sam....
-Ništa...

Komentari

dadoh plus, ali evo godinu dana imam taj internet i extra je, za razliku od SBB koji je dobro radio samo leti, a septembra kada krenu kise moram da ih zovem da dolaze svaka 2 dana da popravljaju!

Kako gde. Ja imam SBB kablovski i odličan je. + svakako.

Prijatelju, ja koristim Open IPTV u okviru koga imam osnovni paket programa+4 megabita interneta i mogu ti reći da sam prilično zadovoljan! Za ovih nekoliko meseci koliko koristim Telekomove usluge zaista ne mogu da se požalim. Koristio sam ranije Eunet ADSL i za njih imam samo reči pogrde! Neprofesionalno i kilavo dozlaboga!

as roma, ja imam potpuno suprotno iskustvo.......sbb internet sam imao 4 godine i ni jednom se za to vreme nisam požalio, morali su da mi dolaze samo jednom (i to zbog moje greške) i to je bilo završeno u roku od 2 sata. nikad pucanja, nikad usporenja, tehnička podrška uvek korektna.

Telekom, potpuno druga priča: Tehničku podršku ćeš čekati dobrih pola sata preko telefona. Brzina interneta je nekih 20% manja od one koju zapravo plaćaš, (da ne pričamo o tome što kod SBB-a za iste pare dobijaš 4 puta brži internet). Pucanja više puta dnevno, a modem koji dolazi sa wireless antenicom je NEZAŠTIĆEN po default-u! Tako da svaki korisnik (95%) koji NE ZNA da zaštiti konekciju ima dobre šanse da će mu neko krasti internet, tj da će za pare koje je platio ne samo dobiti loš internet u startu, već će mu i to malo lošeg interneta vrlo često neko posisati, greškom operatera.

Ne pišem to zato što imam nešto protiv Telekoma lično, već zato što imam protiv svih beogradskih firmi sa stavom "boli me kurac da imam kvalitetan proizvod, ni ne moram da ga imam jer imam monopol pa mogu da budem bezobrazan koliko hoću".
Nekako mi takva politika poslovanja ne ide u glavu, jer čim se iza ćoška pomalja prvi znak pristojne konkurencije ljudi će pre ili kasnije morati da shvate da ne moraju da plaćaju bezobrazne pare za govno.

Ova defka je gnusna laz! Imam hg 520 dve godine, ni kurca mu nefali. Minus ko vrata!!!

I ja takođe sam uzeo IPTV i 4mb/s net (i sve to za 1400rsd mesečno prve godine, a druge godine za oko 2200!).

Stvarno ne mogu da se požalim, radi ekstra, na speedtestu mi uvek izmeri kako treba, čak mi upload meri i više nego što treba, oko 400 kb/s :O

a defka, neocenjena, bem li ga XD

Ne znate vi sta je mts internet na edge signalu :D

Mnogo ste se razmazili. Izgleda da ste zaboravili Dial-up. Trebalo bi jedno podsećanje da padne.

Opasna generalizacija -