Prijava
   

termopilska bitka

E ovako drugari bez obzira sta ko pricao za ove ljude oni su u istoriji bili i bice poznati kao najpoznatija i najbolja vojna jedinica ikada, sad malo objasnjnje sto se njih tice verovatno ste svi gledali film 300 e pa to i nije bilo bas tako, naime istoriski je potvrdjeno da su oni uspeli da odbiju jako veliki broj persijanaca i da ubiju negde oko 80000 istih. to su uspeli zato sto su bili vojno mnogo bolje opremljeni bili su falanga odnosno borbena formacija koja nije imala slabosti, imali su velike oklope i kratke maceve ali osnovno cim su se borili bila si duga koplja odnosno sarisi negde oko 7 metara duga. na istom principu zmalo i rim da padne od Hanibala istu formaciju je koristio. a ono cuveno da su bili pederi vec i nije tacno, tacno je da su stari Heleni bili vise okrenuti homoseksualizmu ali sparta je bila vojska koja nije smela da ima takva razmisljanja oni su se borili za zemlju i svoje porodice. zamislite zene da vam muz ide u rat a vi mu kazete vrati se sa stitom ili na njemu sto mu dodje ili pobedi ili umri u pokusaju pa sad vi razmislite da li bi takvi ljudi bili gejevi.

Komentari

Posle tacke ide veliko slovo....
- zato sto si nepismen!

Da, stvarno moraš da poradiš na pravopisu i stilu... pa onda da vidimo dramaturgiju i sam smisao defke. Prijateljski savet...
-

Филм је рађен по стрипу, па нема много везе са правим историјским чињеницама. А гејева је било откако је света и века, свуда, па и у Спарти.

И да, мало више писмености ти не би било на одмет. :)

deki još pasuljage da jedeš, jasno? -

Evo od mene + za kolegu istoricara:)
Ajde bre vise sa tim pravopisom,bitna je sustina,a ne forma..a definicija je dobra,i tacna,samo ja im se bas i ne divim,jer nisu bili plemeniti ratnici(bar koliko ja znam,a to o ovoj temi i nije bas mnogo)...

Џабе ти суштина ако се мучиш нешто да прочиташ.

Auuu dobro poradicu na pravopisu oprostite, gde ste se toliko mucili oko citanja nije mi jasno ali dobro.

Talentovani da li je to toliko bilo bitno da kazes da posle tacke ide veliko slovo sta mislis da sam debil pa to ne znam.

Ako znas ...zasto ne koristis ovo pravilo?