Prijava
   

Tezgaroš

Vokalno-estradni umetnik sumnjivog kvaliteta koji svoj uspeh meri prema količini zarađenih deviza a ne broju prodatih ploča, jer zna se da u Srbiji nema leba ni od mnogih "jačih" zanimanja a kamo li od pesme i muzike.
Uglavnom Nemačka i Austrija su najplodonosnije zemlje za tezgaroše, jer gastarbajteri ne dolaze na tezge (tako se zove mesto gde nastupaju tezgaroši, konkretno neki lokal/diskoteka) da bi lovili falševe već da bi zaboravili na surovu kapitalističku svakodnevicu i proveli vikend na što je moguće "kvalitetniji" način.
S obzirom na to da su debelo otupeli od crnačkog rmbačenja takođe im ni na kraju pameti nije uočavanje smisla u tekstovima pesama koje izvodi tezgaroš, jerbo znaju odlično smisao svog života koji jeste da se godišnji odmor provede u rodnoj grudi sa sve mercedesom, prepunim gepekom robe i šlajpikom iz kog se preliva novac.

Komentari

+
Samo, nisu svi sumnjivog kvaliteta. Imam drugare koji su itekako kvalitetni, ali nisu afirmisani zbog kojekakvih maminih i tatinih sinova. I to igra ulogu.

Slažem se sa tobom i hvala na podršci