Prijava
   

Tipologija profesora

Profesori se bez obzira na lokaciju i prirodu školske ustanove lako mogu podeliti u neke stalne kategorije. Tipologija se odnosi pre svega na srednjoškolske profesore jer u osnovnoj još ne kapiramo činjenicu da su i profesori i učiteljice obični ljudi a na faksu već ima značajnih odstupanja.
*Postoje varijacije u predmetu koji pomenuti profesor predaje ali su one zanemarljive prirode.

Profesor zajebant: predaje najčešće geografiju, zanima ga sve, mišljenje mu formiraju dnevni listovi, voli da pije vopi i to ne krije kada se malo sprijatelji sa učenicima, nije zajeban za učenike, ubaci tu i tamo koju old skul foru.

Profesor 'ladovina: najčešće predaje fizičko, nezainteresovan za posao a i za sve ostalo manje više, jedino se zanima za mladu profesorku engleskog, đaci mu i ne persiraju i zovu ga po nadimku, glavni posao mu je da podeli lopte za fudbal i odbojku.

Old skul profesor: najčešće predaje istoriju, ne smeje se nikada, najbolja ortakinja u školi mu je profesorka sa najdužim stažom, strog, niko ga ne gotivi, ubacuje fore iz 1947. u svoja predavanja, ima svoju verziju istorije i diktira iz glave. Kod njega ni direktor nema protekciju.

Profesorka slobodni umetnik: predaje likovno/srpski/muzičko, ona je iznad prosvetnih ustanova, ona je mit, ona se izražava pesnički, ima svoja književna dela/slike u izradi, ona želi da nadahne učenike i prenese im svoj neverovatni dar za umetnost, oblači se avangardno (čitaj čudno).

Profesorka stranog jezika: iz naziva je očigledno šta predaje, ona je mlada, tek završila faks, neretko najbolja riba u školi, zbog nje se tinejdžeri ušinu kada prođe hodnikom u letnjoj garderobi, pitome naravi ali samo prvih par godina predavanja dok joj ne dojade balavci.

Komentari

odlična, al' primer me jako podseća na ''Lajanje na zvezde''

Ova bi ranije sabila jedno 200 poJena :)

Ranije sam bio car, a onda sam se prodao što bi rekao moj prijatelj Ekspo :)

A šta je ironija meni je engleski predavala neka baba a istoriju istraumirani čovečuljak koji na pretnje tipa "nemojte dvojku profesora skočiću kroz prozor" daje četvorke. Inače plus ko vrata.

Hahaa ma extra ;D +

Ako je ikako moguće da se upgradira defka, da se obuhvati još par tipova profesora. Onda bi bilo extra na kvadrat ;D

Krenula sam da ti ocenjujem reklamirane definicije, ali ispašće da te hejtujem, pa bolje ovde da stanem. :) Onda sam išla na tvoj profil i videla neke novije koje nisi reklamirao, a koje su mi se svidele. Valjda sam sad neutralisala one minuse što si dobio od mene. Ništa lično, ali tvoje definicije koje dobro prolaze nikako nisu po mom ukusu. A opet te gotivim na neki način, nemam pojma zašto. :) Eto, mini ispovedaonica. Pozdrav!

To je zbog moje šaume :) Pozdrav