Prijava
   

To je tražila

Kritika upućena ženi koja drži do sebe i lijepo se sređuje, što automatski opravdava činjenicu iživljavanja, maltretiranja ili čak silovanja od strane muškarca, ili čak muškaraca. Žalosno je što ovakav stav zauzimaju i žene, naravno one slabijeg izgleda ili one koje su završile kao kućanice, a nadale su se nečem boljem u životu. Štoviše, i sami mediji iskonstruiraju ovakve narative što dovoljno govori u kakvom poneriziranom društvu živimo. Inertnost je ogrezla bilo kakvu smislenu promjenu, već vodimo samo isprazne dijaloge o tome kako se nešto mora poduzeti, to jest, uzeti sredstva iz fondova kao udruga, vanjski suradnik ili nešto treće. Ne postavlja se pitanje kada, a to je sada.

- Kolegice, vidim da ste zaista odlučili da prođete. Divim se Vašem entuzijazmu.
- Pa, hvala. Nadam se da će i biti tako.
- Bit će, bit će, uvjeravam Vas (zavlači ruku u grudi).
- Što to radite? Ne...

*
- Jesi čula da je malu od Milojka iskandžao stari prdonja.
- Što hoće, to je tražila. Pustila prolaz, dobila prolaz.

Komentari

Nije da sam neki stručnjak, ali kad ostaviš otključana vrata pa te neko pokrade i iznese ti sve iz kuće, možda i nije jedino lopov kriv za ono što se desilo.
Ne kažem da ima veze sa definicijom ali ne kažem i da nema.

Problem je, nažalost i tvoj primjer. Ljudi u Kanadi prije 10-ak godina nisu zaključavali kuću i bili su iznimno rijetko opljačkani, i to od strane maloljetnika koji bi ukrali cigare i alkohol.

Zrtva treba da preuzme krivicu toga sto je bila nesvesna situacije i okolnosti u kojima se nasla. Naravno da zrtva nije kriva zbog samog dela, ali svakako moze da bude kriva (iskljucivo sama sebi, drugi nemaju prava da je krive) sto je sebi dopustila da se nadje u situaciji koju je mogla da izbegne. Ukoliko ja predjem put na zeleno i neko me udari automobilom, nisam ja kriv vec on. Ukoliko idem sam kroz sumu u 3 ujutru i napadne me divlja zivotinja, ona je kriva a ne ja. Ali sad se postavlja pitanje da li sam ja mogao da izbegnem ove dve situacije da sam bar malo ukljucio mozak? Naravno ovo nije nikakvo opravdavanje napadaca, i odgovorno tvrdim da svako ko brani napadaca ima neke traume iz detinjstva koje bas lako isplivaju na taj nacin.

kućanice

pročitao sam dovde i dao minus