Prijava
   

Tragellan

Slično kao što se Ferdinand Magellan (1480. - 1521.) otisnuo na stranicama istorije svojim putovanjima sv(ij)etom, tako je i izmet zvani Tragellan otisnuo trag na WC školjci putujući ka vječnom počivalištu zvanom kanalizacija.

A: Mama, gd(j)e ti je ona rezervna četka za brisanje govana sa šolje?!? Ostao je tako jak Tragellan da sam već polomio već jednu četku i potrošio pola Arfa!

-----------------------------------------------

B: Šutnula sam ga...
C: Zašto draga?
B: Nisam mogla da podnesem više, svaki put kad bi ušla u toalet posl(ij)e njega da obrijem noge, naišla bi na 3 ili 4 Tragellana...
C: Uuuu, mnogo gadno... Učinila si to za dobrobit čovječanstva.

-----------------------------------------------

D: Da Jimmy?
E: Šefe, dajem otkaz.
D: Zašto? Ti si vrlo vr(ij)edan radnik.
E: Ne mogu da podnesem, svaki put kad uđem u toalet dočekaju me Tragellani... Jutros je bio jedan sa okusom McNuggetsa, zatim sam naišao na jedan koji je mirisao na dupli Cheeseburger i srednji pomfrit, to se još i moglo podn(ij)eti. Ali kad sam malopr(ij)e vidio Tragellan sa okusom salate i Milkshakea, došlo mi zlo.
D: Ou strašno! od sutra dižemo c(ij)ene korisnicima i stavljamo duplu bravu na toalete. A tebi poklanjam put na Karibe da dođeš sebi, mali znak pažnje i zahvalnosti od firme...

Komentari

Gle koja neodlučnost u vezi ijekavice i ekavice, daj sredi to.
I dosta brate definicija o govnima, te Leonardo, te Tragellan, šta je sljedeće?