Prijava
   

Treće pa žensko

Vrlo zajebana situacija za ovdašnje očeve odrasle na pesmi 'prvo pa muško'. Umesto radovanja divnoj devojčici oni 'prozivaju boga' što nije fer prema njima i konačno im podario sina naslednika.

- Hej, jesi čuo da je gazda Žikina snaja opet ubola žensko?
- Ne seri, je l' to beše treća curica?
- Jašta! Al' će zetovi da se omaste.
- Matori će crći od muke, hehehe...

Komentari

Moj otac i majka imaju tri sina, moj ujak četiri...samo stric ima jednu ćerku...

код оплодње пол фетуса(детета) зависи од мушкарца, а број од жене.

''Sve je to lepo, al' ja 'oću muško!'' :)

Zenska osoba ima dva ista hromozoma (XX), dok muskarac ima dva razlicita (XY). Ako jajnu celiju (X) oplodi spermatozoid sa X hromozomom pol deteta ce biti zenski (XX), ako spermatozoid nosi Y hromozom pol dete ce biti muski (XY). Dakle, pol se odredjuje u trenutku oplodnje. Dakle pol deteta zavisi od muskarca :)))))

Gledam i ja history i eksplorer:)
Jesi li čula da se Y polako gubi?:)

ja sam to učila u školi..
nisam čula to ali je zabrinjavajući podatak svakako, šta je razlog tome?

@shmizla
Svaka vrsta nalazi način da postane dominantna, na ovaj ili onaj način. Primer za to mogu da ti budu parni organi. Ako jedan otkaže, drugi preuzima potpunu funkciju i organizam nastavlja da funkcioniše. Interesantno je da kod muškaraca samo jedan testis proizvodi spermu, a ako se desi da taj otkaže, drugi preuzima ulogu. I ljudi sa jednim parnim organom mogu da žive koliko toliko normalno.

Primer za celo ovo moje naklapanje je to što sam video evoluciju na delu. U vojsci na kupanju je bio čovek kojiima 3 (da, tri) testisa. Nevezano za to što smo popadali u nesvest od smeha, svaki organizam traži način da se razmnožava, a i ne zove se to džabe nagon za razmnožavanjem.
Vrsta kao vrsta nalazi način da se umnoži ako nema prirodnih neprijatelja.

slažem se sa tobom i navijam za vas muškarce da ne izgubite Y :)
npr. čovek je ranije imao 42 zuba evolucijom i jedenjem sve mekše hrane došlo je do toga da ima 32, a sve je više slučajeva da se dete rodi sa urođenom anodoncijom(ne postoji zametak za zub) gornjih 2 i gornjih 4..

Alal vera, shmizlo, baš si lepo ovo objasnila... wicked, također:)