Prijava
   

Trista duše

Izraz "trista duše" znači "dosta ljudi, gužva". Iz nekog razloga nije dušA, što bi bio logičan oblik za množinu.

- Je li dolazio ko danas na rođendan?
- A jes, izređalo se trista duše.

Komentari

Ника ника Никачу, али сленг је сленг +

Što ima, jadna, lijepo piskaraš ođe, eo plusE:)

Hvala :* nema nista, cim piskaram odje

A muči, kako nema ništa, pa ja da sam na more k'o ti (jesi li na more ili nijesi, ne znam?) ja bi svako veče povazdan bio na rivi, šeta' se i udisa' svijež morski vazduh, e ovoga mi krsta!

Udisala bih i ja morski vazduh ali sam u Niksicu, nemamo mi mora :D

Al' imate pivo, i to se da udisat':)

Da, niksicko pivo nam je stil zivota :)

Dobro je ovo Lutjena, imas dosta stvari da izbacis ovde, vidim da sijas sa idejama sudeci po definicijama na koje sam upravo sad bacio pogled. No, moram ti nesto napomenuti. Ti si bese ono student filoloskog ili sta vec, ne mogu se setiti gde sam procitao... Sto stedis na definisanju, pogotovo telo defke ? :) Mislim, pogodis ti poentu, shvatim ja sta si htela da kazes,meni ovo ič ne smeta, ali tanko je ovo definisano s obzirom da je 2016-ta i da kriticari jedva cekaju mekane defke. Sad su kriterijumi malo "veci" jer se dosta smanjila brojnost lolo.. Da je ovo 2009-te i nadalje izbaceno, nakupilo bi lagano stotinak pluseva, ali u sadasnje vreme, hrabrost je izbaciti ovakvu defku ipak :)

Sve u svemu, nemoj stedeti na pisanju - koje znas... od viska glava ne boli ;)
Uzdravlje, samo nastavi
+

Hvala na komentaru, u pravu si. Jedan student knjizevnosti treba da ostavi malo opsirnije definicije kako strogi kriticari ne bi imali sta da zamjere.
Srdacan pozdrav! :*

Bas to. Nije tesko to napisati, npr. kako je nastao izraz, gde je nastao, ko ga primenjuje, u kojim situacijama, šta je povod itd itd. Dosta toga može da se ubaci kako bi se potpuno razjasnio, još će i izgledati raskošnije lolo
Naravno, ne treba da bude ni kič, ali poželjno je dati i neki dobar primer... na to se svi lože (ja prvi xd)
<3

Lutjena ce dati sve od sebe <3

Duše samo Zećani kažu.

Ja sam cula i kod nas :)