Prijava
   

Trolejbus 001

Prvi beogradski trolejbus koji je penzionisan posle 31 godine nerviranja sugrađana. Nema stanovnika glavnog nam grada koji sa roditeljem istog nije opštio. Seksualno. U proleće leta 2010. otplesao je svoj poslednji tango. Odvozio poslednji krug od Studentskog Trga preko Banjice do večnog počinka. Prolećni dan pun nade za sve napaćene korisnike GSP-a. Dan koji je potvrdio da i ruski trolejbusi imaju rok trajanja. Jeste. Rus ga je napravio da prevozi 110 putnika od kuće do posla i škole. Kažu da je prešao više od 150.000 kilometara služeći narodu i partiji. Isto toliko kilometara živaca je istanjio svojom simpatičnom pojavom. Kao i svako rusko prevozno sredstvo imao je dve stvari: caku i ćud. Caku su mu znali svi vozači, a ćud svoju umeo je da pokaže prečesto. Znao je da ugreje mnogog Beograđanina po omari. Znao i da rashladi promrzle zagrljene parove. Izraz "od tačke A do tačke B" 001 doveo je na viši nivo i pokazao narodu da je žurba Đavolja stvar.

Čitav trolejbuski vek 001 je borac za interese i istorijske ciljeve radničke klase i svih radnih ljudi, za najplemenitije ideale i težnje naših naroda i narodnosti. 001 je naš najdraži drug. Tri decenije jačao je redove jugoslovenskih komunista, socijalista i demokrata. Više od tri decenije vršio je na najdostojniji način najodgovorniju dužnost u našoj Partiji. Bio je herojski vođa u velikoj narodnooslobodilačkoj borbi i socijalističkoj revoluciji. 31-u godinu stajao je na čelu naše socijalističke države i uveo našu zemlju i našu borbu za novo ljudsko društvo u svetsku istoriju, iskazujući se i potvrđujući i sam kao naša najveća istorijska ličnost.

dalje u vestima:
Železnice Srbije su prošle nedelje uvezle mlađahne 40-ogodišnje lokomotive iz Švedske koje treba da podmlade vozni park.

Komentari

Mame ti ga, pa zar sva vozila treba da se prave da se izakaju za dve godine???? Brat Rus ga je napravio da izdrži još isto toliko, da nije ovih EU seronja i demokrata sa svojom šit modernizacijom, Br. 001 bi šibao još dvaes leta, nije ti to Dačia Sandero.....

Dačia Sandero.....

DACIA SANDERO JE DO JAJA AUTO!