Prijava
   

Troletna groznica

Situacija kada neko doživi veliki šok i ne zna šta je najpametnije da učini. Pri tom prvo što mu pada na pamet je obično nešto destruktivno.

Čovek imao dobru platu, ali nikad dovoljno para u kući. Imao je ženu kod koje nije mogao novac da se zadrži dugo. Da bi uštekovao kintu, krio je u starom radiju koji mu je ostao od majke. (Taj radio je inače njegovoj ženi išao na nerve, jer je od svekrve, uz to nije ničemu koristio, a muž ga je uporno čuvao). Par godina je on odvajao lovu, kupovao marke (tada su bile DM) i ćuškao u radio, pa se skupila lepa svotica. Razmišljao je da kupi bolji automobil i iznenadi porodicu i bio je već blizu potrebne svote. Najveći problem mu je bio kako da objasni odakle mu lova, jer nikako nije mogao da kaže da je krio od žene šta radi.
Jednom prilikom su se malo žešće posvađali zbog toga što je žena htela da kupuje neke ne baš neophodne stvari za kuću, a on nije hteo ni da čuje.
Kada je tog dana došeo sa posla, odmah je zapazio da radio više nije na svom mestu. Nešto ga je preseklo kroz grudi, kao hladan nož.Blago je prebledeo i jedva se progovorio. Pitao je zašto premestila radio iz dnevne sobe i dobio je odgovor da ga je bacila.
- Šta?!?!?!?!
- Dobro, nisam ga bacila. Dala sam ga Ciganima! Dojadilo mi je da držim tu ogavnu spravu u kući koja ničemu ne služi, samo skuplja prašinu. To si odma’ primetio, a ne vidiš da nemam šta da obučem...
Kada je shvatio da je to zaista uradila, nastao je pakao. On je besneo zbog toga što je ona bez pitanja bacila jedinu stvar koja mu je ostala od majke, a od njene majke imaju punu kuću nepotrebnih gluposti i td. i td. Da je ne bi ubio, izleteo je iz kuće i otišao do prijatelja da pokuša da se smiri.
- Kada sam shvatio šta je uradila, uhvatila me je ’troletna groznica’, umalo nisam umro
od šoka. Šta sad da radim? Gde da nađem te Cigane?
Naravno, na tome se sve završilo, ali ’groznica’ mu je trajala duže od tri godine...

Komentari

Da ti nije Siniša Pavić neki rod, ili si ti Siniša-samo kod vas se tako pare bacaju....;)+

Ima se, može se..