Prijava
   

Ubuliti se

Upasti u lošu situaciju. U buli ste kada vam nešto krene loše. Bula ima razlicite oblike, raskid sa curom, gubitak posla, pokvaren automobil, pad na ispitu, gubitak na tiketu... Ko igra preferans, odlično zna šta je bula.

Najjači zakon u prirodi je Zakon o održanju bule koji glasi: Bula je neuništiva, bula samo menja svoj oblik.
U buli si ako nemaš devojku, ali kada je nađeš, opet si u buli jer moraš da je izvodiš u šetnju, da joj kupuješ poklone, da je slušaš dok priča, priča, priča i priča...
U buli si ako nemaš auto jer moraš ili pešaka ili da se guraš po busevima ili da plaćaš taxi. Te bule se rešiš kada kupiš auto ali onda moraš da plaćaš gorivo, popravke, parkiranje, da se nerviraš na semaforima, ... bula je samo promenila oblik.

Komentari

Dobro je, mada nisam čuo da se taj izraz koristi u formi svršenog glagola. Znam za klasično biti u buli, naći se u buli (kao što je u primeru).
A biti u buli postoji na Vuki:
https://vukajlija.com/biti-u-buli

Video sam da postoji bula ali "ubuliti" kao glagol se u mom kraju koristi u ogromnim kolicinama oko pola veka a nije definisan... Ustvari, poenta je u formulisanju Zakona o odrzanju bule za koji svi znamo da je okorelo tacan ali ne nadjoh da ga neko pominje na netu. Bas cudim.

Ok, dao sam plus na definiciju jer sam pretpostavio da se negde koristi.

sad kapiram neke stvari lolo
dobar autor u najavi, paj šta vam kažem