Prijava
   

unuče

Alkoholno piće upakovano u malu bocu, sumnjivog ukusa i kvaliteta, ali i niske cene. Uglavnom ga konzumirajupiju alkosi koji nemaju para da kupe nešto skuplje, npr flašu loze od litar, pa se zadovoljavaju time. Takodje, zgodno za alkose je to što je boca mala pa je mogu lako nositi u džepu od jakne, torbi...da im se nadje pri ruci kad god im zatreba...

-Prosjak na ulici: Sine, daj neki dinar, treba mi za hleb, boga ti!
-Slučajni prolaznik: Evo ja ću da ti kupim hleb(reče lik i udje u pekaru i kupi hleb). Evo ti hleb, prijatno deda...
-More marš bre u pičku materinu šta mi to daješ nisam ti tražio hleb nego pare (reče prosjak i pogodi lika onim hlebom) !!!
-Slučajni prolaznik, zbunjen, produžava dalje svojim putem...

(dogadjaj je istinit, ovo se stvarno desilo mom ortaku na zelenom vencu pre par meseci)

Komentari

tema je obradjena i u nekim jenki filmovima +

Da znaš.......a stvarno bedak da ti se ovako nešto desi...zamisli brate...

ni hleb vise nije hleb :)

Ne se slažem. 70% prodatih unučića kod nas čini vinjak (rubin) i uopšte nije jeftin ni nekvalitetan. Samo ga je slatko piti it one flašice.

+ (nemam nishta pametno da kazhem, sem da je def do jaja)

aha,podseca na mrak film 1....

(ne kazem da lazes ili sl. nego se samo nadovezujem na ZEROCOOL-a)

Kakve veze ima ovaj primer sa prosjakom sa definicijom? :)

Užas je to sa prosjakom...
Znam za jedan slični primer.
Ja sam jednom bila na stanici u Nemanjinoj; prekoputa je ona fina pekara "Trpković". I videla sam da jedno ciganče, od 5-6-7 godina, prosi od svakog ko izlazi iz pekare. I jedna žena mu je dala papirnu kesu koju je upravo iznela iz pekare, sa kiflom (koliko sam uspela da vidim), i otišla svojim putem, misleći da je učinila dobro delo. A ciganče je čekalo da se žena udalji 10-ak metara, pa je načinilo par koraka do korpe za otpatke i bacilo kiflu, i vratilo se, praznih ruku, do izlaza iz pekare, pružajući svoju ručicu.

I kažem - da su ti cigani zaista toliko siromašni i jurodivi kakvi mislimo da jesu, cenili bi svako parče hleba koje dobiju. Onda je i u redu da im neko da, greh bi bilo ostaviti nekog gladnog, bolesnog... Ali ne, oni prose i bacaju hranu, pa čak i one fine kifle iz "Trpkovića". Odvratno. E, od tad sam prestala da im dajem sitninu i trudim se da me maleni slinavi cigančići u autobusu nikad ne razneže.

Може овај сленг међ одабране некад?

Први си ово дефинисао. Свака част.