Prijava
   

Upravljanje odozgo

Instruisano neizbježno zemaljsko usmjerenje, koje moraš da pratiš ili će ONI da te proglase ludim ili da te pošalju na robiju. Državni aparat.

Bio jednom jedan čovjek. On je želio da nikada ne pokisne iako je kiša padala svaki dan, pa je to bio veliki izazov i odlučio je da sebi kupi gumeno odijelo. Kada ga je kupio shvatio je da su mu obrazi i dalje bili otkriveni, pa je morao dobro da pazi sa koje strane pada kiša i da ide u suprotnom pravcu kako bi ostao suvog lica i čistih obraza.
On se nalazio u sredini lavirinta i postavio je sebi cilj da dođe do izlaza a da ni jedna kap ne padne na njegovo čisto lice. Kada bi se približio izlazu oni odozgo bi puhnuli u oblak i kiša bi počela sa druge strane da pada pa je nekad morao da skrene a nekad da se vrati još dalje od mjesta sa koga je krenuo. Ali bio je neumoljiv i uporan, pa im je išao na živce. Oni su se smijali i govorili iz debelih stomaka: aj, aj motaj, motaj polaaako, ahahahaha. Nije se obazirao na njih.
Na putu je kod starog kestena sreo prijatelja, umornog, sa istim odijelom, te se zagrliše i ispričaše, kad odjednom iz zemlje iskoči rešetkasta ograda i sa jedne strane piše: ludnica, a sa druge: zatvor! Jedva živi pobjegoše od te ograde i jedan od drugoga te se svaki od njih nađe na svom starom putu.
Da stvar bude još gora čovjek je za sobom vukao 4 gumene vreće, potpuno zatvorene i izovlovane od kiše, ali zbog njih je to i radio uostalom.
Odlučio je da se obrati svima i rekao je da cijeli svijet treba da štrajkuje glađu (pa makar i da je svima sve idealno a ne ovako kao sad) dok nam neko ne objasni smisao svega, kratko i jasno da svi znamo šta je u pitanju. Svi su mu rekli ahahah, motaj, motaj, sad ga malo u desno, ahahaha!
Popizdio je i uzeo one 4 vreće i zafrljačio ih preko zidova daleko od lavirinta i skinuo svoju kožu zajedno sa gumenim odijelom da im ne bi priuštio to zadovoljstvo da ga vide mokrog. Vratio se do rešetkaste ograde i zovnuo ih: evo, sa koje god strane želite stajem odmah! Odustajem!
Ali ko ih jebe on je već izašao 4 puta, jer da je pokušao samo jednom ,sam, nikada ne bi uspio jer ne bi imalo smisla.