Prijava
   

Uticaj na točak istorije

Utopijsko delovanje u sadašnjosti sa željom da se na bolje izmeni budućnost. Uticaj takvog delovanja može da dovede do nepredvidljivog skretanja točka istorije u blato. (Ovde nije reč o delovanju istorijskih ličnosti koje su znatno uticale na njen tok.

Čovek nervozno šeta čekaonicom u porodilištu. Gleda ga stara ciganka i obrati mu se:
- Nemo' da se živciraš, će bude sve u redu. Će dobiješ bliznaci, zdravi i ispravni dečaci, žena će ti bude dobro.
On je pogleda podozrivo:
- Kakvi blizanci? Šta lupaš, bre! Rekli su nam na ultra-zvuku da je dečak, jedan. Jes’ malo krupan, ali... ma, kakvi bre, blizanci.
- Ne znam šta s’ ti rekli na tu mašinu, al’ ja ti kažem će bidnu bliznaci. I da t’ kažem ja: oba će bidnu za muziku mlogo dobri, će se bavu ceo život s’ muziku i biće poznati. Samo, jedan će bidne ‘armunikaš, će bidne stalno na Pink, a drugi će se bavi sa onu ozbiljnu muziku i putuje po ceo svet...
- Ma da, kako da ne...
U tom dolazi sestra i obaveštava ga da mu se žena porodila, da je sve proteklo u najboljem redu, da se odlično oseća i da su oba dečaka odlično..
Čovek padne u nesvest....
Dok su deca su rasla (prvo propevala, pa tek onda progovorila) čoveku su se stalno vrzmale po glavi reči one ciganke i reši da isproba decu. Zgražavao se na pomisao da će sin da mu razvlači ‘armuniku’ po Pink- paradama i hteo je da učini nešto da to spreči.
Jednog dana im ostavi harmoniku u sobi gde su se igrali i izađe napolje. Priljubio je uvo uz vrata i čuo da se nešto domunđavaju, a onda se svom snagom začuše turbo zvuci iz sobe. On uleti unutra i vide jednog od sinova kako zdušno rasteže harmoniku, a na usnama mu likujući osmeh. On ga uzme za ruku, odvede iza kuće, ubije (teška srca) i dok se spremao da ga zakopa u bašti, začuje iz kuće kako grmi harmonika i glas koji peva:
- Ubiooo siiiii poooooogreeeešnoog čoooveekaaaaaaaaaaaa!!!
(Inspirisano Dioklecijanovom def Narodna muzika)

Komentari

O Booožeee! Al dobro je ispričano! +

hahaha..htio sam da otvorim novi nalog pa da nahvalim defku ali sam se sjetio da je to nažalost zabranjeno..al'mimo inspirativnih momenata jedan veliki,veliki +..a i ligvistkinja iznad ti je dala plus,dakle gramatički korektno..:-)

jebote,najboljih 30 sekundi ove nedelje :D

prosto sam alergična na primere, definicije, komentare, viceve i uopšte sve kontekste u kojima se pominje nasilje nad decom ili psovke koje se odnose na decu. Def je sjajna ali oprosti ovog puta se uzdržavam od glasanja.

Takođe sam alergičan na iste stvari, ali ovo je i primer kako deca stradaju zbog roditeljske netolerancije i bolesnih ambicija.

Ha, ha, ha, odavno nisam čuo taj vic :) +

@balkonac iz tog ugla gledanja si potpuno u pravu evo u ponovnom razmatranju, žmurim na primer i dajem onaj zasluženi +

Izgleda da sam zaboravio da glasam-ili sam se zaustavio zbog(i meni već) poznatog primera-međutim kao def. računam i komentare-pa zato, danas veliki plus...;)