Prijava
   

Vakcina protiv krize srednjih godina

Sa pojavom prvih znakova puberteta započinje se sa vakcinacijom :

-u doba sazrevanja je prisutna spontana želja svakog adolescenta da doživi život punim plućima. Mera između doživljenog i propuštenog; posmatranog i isprobanog, prihvatljivog i neprihvatljivog, privlačnog i opasnog je stvar vaspitanja i iskustva.

-disanje "na škrge" umesto punim plućima uzrokuju : prestrogi roditelji, sopstvena nesigurnost, kompleksi niže vrednosti, nekomunikativnost...

-ako se taj nesklad "u disanju" zakomplikuje u adolescentnom dobu, neproživljeno se zipuje i raspakuje se mnogo kasnije, po pravilu u nezgodno doba.

Anzipovane mladalačke frustracije, prazne rupe u ličnom životnom iskustvu u kombinaciji sa blagom nezrelošću i evidentnim nezadovoljstvom dovode do "krize srednjih godina".

Vakcinisani likovi (žene u muškarci, da se razumemo) mogu slobodno da dožive svoje srednje godine i da uživaju. I tada se diše punim plućima.

Komentari

лијепо написано у мајав стилу ;)...ово од оне моје Лемајићке инспирација ...

Jeste, od tvoje Lemajićke.
Hvala ti, Čiča.

:malko crveni i trudi se da zauzda svoj ego:

ma bre pljukas bre! skoro sam negde cula teoriju da im se ta kriza srednjih godina ispoljava na nacin suprotan od onoga kako im se svojevremeno ispoljavao pubertet. ne znam da li je ta teorija bazirana na ozbiljnim istrazivanjima i naucnoj osnovi, ili je to samo neko procitao u glupom kozmou ili tako negde...