Valgora

Чеги 2016-02-24 15:15:04 +0000

За почетак желим да искористим прилику и кажем да су кумови митолошких бића са ових простора на скали од нула до Боб Марлија били напушени негде изнад MWill-a а испод Џорџ Мајкла. Валгора, Глогорог, ГИЛЗВИТ ЈЕБЕНИ!

Елем...

Иза седам брда, иза седам гора
на пањићу неком смара се Валгора.

Женско дете од четири лета у породицама са мнооого деце бива одведено негде у шуму да тамо дочека сигурну смрт. Да л' ће џелат бити звери, глад, Звогањ, Биља Јевтић или, пак, 'ладноћа, потпуно је небитно. Отац би им рекао да тако џупре тамо и, наводно, чекају брата. Пошто брата нема к'о инвеститора након избора, већина Валгора рипњавају услед једног од горе поменутих разлога. Неке и преживе а све захваљујући неком братићу који је као отац свих вила ваљда (Старпања), па их он штити.

Валгоре су оличења упорности, истрајности а највише нaивности. Да су рођене мало касније биле би све само не ирански нуклеарни програм а да нису 'теле да чекају и роде се управо као Валгоре гарант би заковале негде између антонима Марије Кири и шведског кувара. Оне чекају и надају се као да су заговорници неке националне мањине. Просто је невероватно да неко може толико бити глуп и наиван. Мада, с обзиром да имају година колико један мандат, све им је опроштено.

- Добар дан.
- Добар дан. Ко је то?
- Влада на телефону. Госпођа Надо, ви сте?
- Ја сам, Владо.
- Је л' ту негде Миланче?
- Није ту, спава тренутно.
- Али један је поподне?
- Па знам. Али шта ће? Нема посао, игра игрице неке до ујутру, па крмеља после цео дан.
- Што не тражи негде? Што не шаље CV по овим огласима?
- Еее, Владо. Причам ја, ал' он неће то. Хоће да га позову са бироа. Ево већ десет година ништа. На три месеца продужава онај картон, то је три пута четири пута годишње па пута десет година - МИЛИОН ЈАВЉАЊА. Али он се нада и чека.
- Не ваља му то. Ништа, госпођо. Кад Валгора устане, нек' ми се јави.
- Бора? Бора отишао на кванташ.
- Хехе, небитно. Пријатно вам било.

Дефиниција писана за Фантастично такмичење.

12
42 : 3
  1. неивности

    Je li ovo greška ili neka reč koja kombinuje naivnost i nevinost?:D Odličan opis, inače. +

  2. Moj minus, jbg mrtvi fon...

    Defka korektna, kul početak, ali smara ovo "iranski nuklearni", mislim da imaš ti u prstima i nešto kulje, smorilo ovo;)

  3. pa šta si hteo da daš Profe?

  4. odlična, čak se delom i prepoznah u primeru, hehe
    +

  5. Baš glup običaj, radne snage za čišćenja i spremanja nikad dosta.

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.