Prijava
   

Valgora

Za početak želim da iskoristim priliku i kažem da su kumovi mitoloških bića sa ovih prostora na skali od nula do Bob Marlija bili napušeni negde iznad MWill-a a ispod Džordž Majkla. Valgora, Glogorog, GILZVIT JEBENI!

Elem...

Iza sedam brda, iza sedam gora
na panjiću nekom smara se Valgora.

Žensko dete od četiri leta u porodicama sa mnooogo dece biva odvedeno negde u šumu da tamo dočeka sigurnu smrt. Da l' će dželat biti zveri, glad, Zvoganj, Bilja Jevtić ili, pak, 'ladnoća, potpuno je nebitno. Otac bi im rekao da tako džupre tamo i, navodno, čekaju brata. Pošto brata nema k'o investitora nakon izbora, većina Valgora ripnjavaju usled jednog od gore pomenutih razloga. Neke i prežive a sve zahvaljujući nekom bratiću koji je kao otac svih vila valjda (Starpanja), pa ih on štiti.

Valgore su oličenja upornosti, istrajnosti a najviše naivnosti. Da su rođene malo kasnije bile bi sve samo ne iranski nuklearni program a da nisu 'tele da čekaju i rode se upravo kao Valgore garant bi zakovale negde između antonima Marije Kiri i švedskog kuvara. One čekaju i nadaju se kao da su zagovornici neke nacionalne manjine. Prosto je neverovatno da neko može toliko biti glup i naivan. Mada, s obzirom da imaju godina koliko jedan mandat, sve im je oprošteno.

- Dobar dan.
- Dobar dan. Ko je to?
- Vlada na telefonu. Gospođa Nado, vi ste?
- Ja sam, Vlado.
- Je l' tu negde Milanče?
- Nije tu, spava trenutno.
- Ali jedan je popodne?
- Pa znam. Ali šta će? Nema posao, igra igrice neke do ujutru, pa krmelja posle ceo dan.
- Što ne traži negde? Što ne šalje CV po ovim oglasima?
- Eee, Vlado. Pričam ja, al' on neće to. Hoće da ga pozovu sa biroa. Evo već deset godina ništa. Na tri meseca produžava onaj karton, to je tri puta četiri puta godišnje pa puta deset godina - MILION JAVLJANJA. Ali on se nada i čeka.
- Ne valja mu to. Ništa, gospođo. Kad Valgora ustane, nek' mi se javi.
- Bora? Bora otišao na kvantaš.
- Hehe, nebitno. Prijatno vam bilo.

Definicija pisana za Fantastično takmičenje.

Komentari

неивности

Je li ovo greška ili neka reč koja kombinuje naivnost i nevinost?:D Odličan opis, inače. +

Moj minus, jbg mrtvi fon...

Defka korektna, kul početak, ali smara ovo "iranski nuklearni", mislim da imaš ti u prstima i nešto kulje, smorilo ovo;)

pa šta si hteo da daš Profe?

odlična, čak se delom i prepoznah u primeru, hehe
+

Baš glup običaj, radne snage za čišćenja i spremanja nikad dosta.