Prijava
   

Vanredne vesti iliti Breaking news

Fazon koji je do nas stigao sa zapadnih informativnih stanica.
Plasirali su ga CNN, BBC i ostali, u početku kada su se zaista događale neke vanredne stvari. Uglavnom je bio praćen vanrednim programom.
Tako je recimo prosečan gledalac lako obraćao pažnju kada negde počne bombardovanje ili kada se putnički avioni zabiju u oblakodere.
No caka je u tome što su ti isti mediji shvatili da im takav sadržaj u nebesa diže gledanost, pa su sada na dnevnoj bazi po nekoliko puta počeli da lupaju vesti sa sadržajem "Breaking news".
Tako čobanin opet viče: "Vuci, vuci!", a kada stvarno dođu vuci, niko neće obratiti pažnju.

Voditelj: A sada imamo vanredne vesti. Akcije kompanije "Lego" skočile su za 0,5% umesto očekivanih 1%, što može predstavljati znak nove nestabilnosti...
Gledalac: Ma jebe mi se za vesti. Gasim TV
:škljoc:
Voditelj: A sada imamo nove vanredne vesti- Islamska država je detonirala hidrogensku bombu u Tunguziji.

Komentari

Brejking njuz - kad treneru saopšte da je neko iz igračkog kadra imao prelom kosti.

Sjebali su skroz izraz, moraće novi da se smisli +

Brejking njuz - kad ti kaže da to više nije to, da sve gotovo je

Ma, na šta se program sveo, bolje da uvedu neki "breakup news", pa da krenu "Bred i Anđelina- celodnevni vanredni program", "Zmaj od Šipova i Vesna- kraj jedne velike ljubavi" (još da okače neku dramatičnu muziku poput Vagnera) itd.

Како је добра та њихова политика застрашивања, водитељ само што не ломи камере и скаче по студију док саопштава нешто, док ће наш репортер саопштити исту ту вијест тоном боликурац.

Previše se užive u taj posa, nadrnani vazda ti Amerikanci.

Ameri nisu učili od svog čoveka koji bi mogao da im bude izuzetan uzor, Voltera Kronkajta. Jesu bile vanredne vesti da je Kenedi upucan i da je posle umro, a on je opet uspeo to da saopšti relativno mirnim glasom.

Ima jedan lik, valjda na BBCu, beo ceo ko Tadić a ima neku čudnu facu ko vampir i još kad ga našminkaju pomislim blago ljudima o kojima izveštava da su poginuli, bar ga neće gledati više.

BK je pre desetak godina (malo pre nego što su im došli glave) napravio specijalnu vanrednu emisiju povodom- upada policije u Mobtel.
Onako ide slika u slow-motion-u, panduri im ulaze u upravnu zgradu, trešti dramatična muzika i idu velika slova (propraćena udarcem činela) "UPAD U MOBTEL".

Posle dolaze razni analitičari i komentarišu kako je reč o nezakonitom upadu u privatnu firmu, blablabla...

Svako se češe tamo gde ga svrbi.