Vegetarijanac

Dunja_NS 2008-10-17 22:22:54 +0000

Neko ko je "do prekjuce" jeo kobasice, cvarke, slanine, snicle, krmenadle i ostale mesne derivate- a onda je odjednom (obicno pod necijim uticajem) dosao do revolucionarnog otkrica- da i zivotinje imaju osecanja. Od tada prestaje da jede gore pomenute namirnice, i pocinje svima da soli pamet o svom revolucionarnom otkricu, o pravima zivotinja itd., pri tome zaboravljajuci da mu je do skora svakodnevno sa brade curila mast od bureka s mesom!

Da se razumemo, nemam ja nista protiv vegetarijanaca. Ali recimo dobar primer je Paul McCartney, koji je vegetarijanac 30 godina, a skoro niko za to ne zna- jer on to ne natura svima, vec je to njegova stvar i njegov izbor. A likovi koje sam gore pomenula su skroz puni sebe kad kazu: "Ja sam vegetarijanac" i jos ti nakon te izjave pola sata- sat pametuju o "pravima i osecanjima" zivotinja koje su do skora voleli samo kad su na tanjiru.

4
37 : 14
  1. Samo napred.
    Ovo ne znaci da su svi vegetarijanci ovakvi. Ali ima ih MNOGO.

  2. Гомила глупости. Види се да си упознала отприлике.... паа.. једног вегетаријанца у животу (ако и једног, добро је).

  3. O, upoznala sam. Nažalost, uglavnom ovakve (koji su me i inspirisali da ovo napišem, i napisala sam iznervirana određenim postupcima).
    Naravno znam i one normalne, a oni se neće naću uvređeni baš zato što nisu takvi kako sam u def. opisala.

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.