Prijava
   

Velika zavjera koja vas sprječava da bilo gdje dođete na vrijeme

Ne, problem nije u vama. Niste vi neorganizovani, znate vi rasporediti svoje vrijeme, ni slučajno niste neodgovorni, ili, ne daj Bože, nemarni. To su oni. Oni su krivi za sve. A mogu se naći svuda:

Male životinjice koje vam 'slučajno' zalutaju u kuću/stan. Nedavno sam zakasnila na prva dva časa jer nisam mogla da se istuširam zbog pauka u kadi. Previše mi je gadan da ga ignorišem, a žao mi da ga ubijem vrelom vodom. Inače, pauk je imao tačkastu glavu i duge nogice, znači, meni najsimpatičniji od svih vrsta paukova. Tako da sam ga bezuspješno nagovarala da se popne na papirić da mogu bezbolno da ga sklonim.

Predmeti u kući. Kada odlučim da je krajnje vrijeme da počnem pristojno da doručkujem, i napravim sebi prženice, završim tako što sprječavam manji požar. Naravno opet kasnim jer moram da izribam maminu dragocjenu tavu da ona mene ne bi izribala što sam počinila svetogrđe pržeći u njoj običan doručak.

Ukućani. Oni su krivi za moje kašnjenje jedne obične srijede, za koju sam 'slučajno' i 'ničim izazvana' pomislila da je nedelja. Naravno, oni su baš tad 'morali' otići na posao, održavajući me u toj zabludi, jer sam mislila da su opet otišli kod strica bez mene, a taj dan mi se baš išlo u prirodu.

Naravno, ove situacije nisu razuman razlog za pravdanje časova. Tako da su možda i korisne jer razvijaju moju kreativnost i vještine ubjeđivanja i bla,bla... Vidimo se, kasnim u školu...

Komentari

Ma udavi skota :D

Inače, ortak iz (sada već bivše) srednje škole je par dana uzastopno kasnio na prvi čas. I kad ga je razredna pitala što kasni, on je rekao da mora da ide dužim putem, jer ga jure kerovi ako ide prečicom.