Prijava
   

Verskopolitički progon

Uslov za dobru hranu. Uz izuzetak francuske, italijanske i donekle balkanske kujne, jedini način da na trulom zapadu pojedete nešto što je ukusno, a ne košta milion je da navratite u nekog raba božjeg koji je pobegao iz svoje zemlje pod pretnjom smrti i sada drži štand s hranom, fast fud ili kebab šop. Nije bitno kako, kada i zašto, ako se ne sme vratiti u rodni kraj, znači da mu je hrana vrhunska.

- Tebra otkrio sam vrhunski marokanski restoran. Vlasnik preplivao iz Maroka do Francuske, sa ženom, taštom i troje dece na leđima. Da vidiš janjetine sa šljivama i kajsijama, restoran vazda pun.
- Do jaja, tebra. Ja častim desert, idemo do lika iz Kambodže. Malo je šutljiv otkad su mu Crveni Kmeri pobili celu familiju i njemu odrezali jezik, ali pravi rolat od banana da se usereš.

Komentari

Ima. Ali izuzetno je bitno da nije reč o Turcima, nego oni semiti i afrikanci. Ne znam kakve magije bacaju turci na poštenu govedinu ali je stravično neprijatna

Ko godj je u nemačkama i austrijama, beneluksu bio, ceo taj istočnofranački predeo kako bih ga nazvao, zna da samo kod obojenih može da se jede. Ne zbog para toliko koliko zbog toga što je kod ovih vrhunac kuhinje bečka šnicla i kobasice.

Generalno je u tim zemljama naći dobar ne-imigrantski restoran muka božija