Prijava
   

***VERZIJA 2***

verzija vaše omiljene pjesme prevedene u a-moll iz originalnog npr cis-molla odakle je vi ne biste odsvirali za sto godina, a hitno vam treba...mislim, treba djevojčici koja vam se svidja, naravno, to uopšte nije vasa omiljena pjesma...

c#m
Jednog toplog dana u sred guste šume
H
medved ispi med i sok
F# E c#m
uhvati za sovu, s njom poče igrati rok

***VERZIJA 2***
am
Jednog toplog dana u sred guste šume
G
medved ispi med i sok
D C am
uhvati za sovu, s njom poče igrati rok

nista lakse...

Komentari

Najcesce se Lutka sa naslovne svira iz Em umesto iz Fism :))) +

uuuuuuua tek kad mi Corbu tako pomjere...

Плус, али не знам колико уопште има логике почињати Чудну шуму молом. :/
То је класичан рокенрол риф рађен за електричну гитару под дисторзијом и ту се смењују квинте са великим секстама, па иде C#5 са додавањем тона бе. Или ако би свирали из А, онда би се квинта (Е) смењивала са F#. :) Незахвално је почињати зато молом, чудно би звучало врло.

У свако случају, песма је за свирку с бендом, а девојчице су се вазда примале на баладе, те би то било захвалније за свирање. :)

А иначе, померање тонлитета не би требало да се ради због тежине свирања, него због прилагођавања певачевој лаги, па ако неком више одговара да пева ''Лутку'' из Е мола, зашто да не? :)

Čudnu šumu sam uzeo za primjer jer je ona bila ona kap koja je prelila čašu...pa sam tako iznerviran definisao jbn "drugu verziju". Inače, bio sam sasvim OK prije toga...:) zbog toga sam i nagurao sve u jednu definiciju i te naloženike što sviraju i sve koji lete za emolom, amolom i sl ne zato sto i te kako poznaju stvar pa je zbod pjevanja transponuju nego zato da bi je osdsvirali onako povrsinski...desi se i meni da nekad iz dis-molla spustim u h-moll da odpjevam. Komentar ti je vrh i dovoljan mi je da znam da kontas o čemu ti pričam...i jesu u pitanju rifovi kod čudne šume (I-VI sto ne odredjuje rod akorda), ali ako bi "morao" da napravis neki iole dobar aranžman na akustičnoj gitari...prvo sto uočiš je da je pjesma molska...spusti cis-moll niz žice, pa dur...pa mi javi koji je:) I HVALA!