Prijava
   

Veštački klub

Klub koji tek od skoro ima ogromne pare, dok su prirodni klubovi oni koji već decenijama troše ogroman novac i uzimaju najbolje igrače od klubova koji nisu imućni. Tako su siledžija iz bundesligaškog školskog dvorišta koji svima otima najbolje sličice - minhenski Bajern, i klub koji za polovinu svojih trofeja može da se zahvali Francisku Franku - Real iz Madrida, u očima prosečnog fudbalskog navijača nešto vredno poštovanja i uzvišeno u odnosu na omraženi PSŽ.

Tako će i prosečan srpski navijač nekog od državnih projekata tada novorođene komunističke države, za koje mora da je ubeđen da su samonikli na Kosovu polju i finansiraju se upijanjem sunčevih zraka, sa gađenjem napisati da je Mančester siti, inače 65 godina stariji od Zvezde i Partizana - veštačka tvorevina.

2056. godina, komentar na sajtu Sportala ostavlja navijač Čelsija, sedmostrukog prvaka Evrope koji poslednjih desetak godina boravi na sredini tabele engleske lige:

- Fudbal je bre izgubio dušu, pazi ti bre, Svonsi osvaja drugu titulu Lige šampiona, ali i dalje je to mali veštački klub bez tradicije koji ništa nije značio dok je slavni Čelsi u Murinjovoj eri harao Evropom!

Komentari

Videh diskusiju na forumu, pa je malo falilo da ukradem ideju. Perfektno opisano. Čuj, Siti i Čelsi veštački klubovi, ljolj. Triplus.

Amin mada i Barselona komotno može rame uz rame sa Bajernom i Realom +++

Da, ovde se slažemo, plus napisano odlično
+++

:+D, lepo rečeno...a mislim da se razumemo na koju se situaciju ovo odnosi.
Što se mene tiče, ne doživljavam odrednicu PRIVATNI klub kao nešto negativno. Ne bih se nasekirao da neki "truli bogataš" kupi FK Crvena Zvezda, uloži milijarde u isti, i da taj veštački, privatni klub postane stalni učesnik LŠ, a zašto ne i ponovni konkurent za osvajanje najjačeg evropskog takmičenja.

Ja sam čuo za ''Plastišni klub'' al i ovo je moćno :DDD

Jeste, sve je tačno, neka si im rekao!! Stvarno je izgubilo dušu jebt... Opet, neko će reći da je brutalno zabranjivati igračina transfere pre određenih godina, tipa da pre 28. ne sme iz zemlje, ali to je prava magija. Neka svako igra kod svoje kuće pa da vidimo čiji sinovi najbolje stasavaju. Pare su uništile sve. Ograničiti maksimum plata i transfera unutar zemlje. Ali pusta maštanja...

U stvari brate, ti si ovde napisao nešto sasvim drugo... Ne znam šta da ti kažem sad. Isto se slažem, ali ovo je drugačiiji pogled totalno.

Ja sam na forumu bvldgu zamolio da definiše xD Brao!

Ja sam na forumu bvldgu zamolio da definiše xD Brao!

Bolje ne, jer zastupa neke stavove u vezi ovog pitanja koji padaju u vodu zbog toga što je bio na koncertu Crvene Jabuke (zna dobro da mu to ne zaboravljam) ljolj

Тај неки рад. Мада оно, кад се каже вештачки клуб, више се мисли на вештачке резултате вероватно, шта ја знам. Сити некако и могу да сварим јер сам их готивио још из дана када су за њих играли играчи типа Клаудио Реина и Ричард Дан, дакле и пре него што су се обогатили преко ноћи. Челзи никад нисам могао да сварим јер су ми сморна екипа са сморним изгледом дресова, сморним системом игре и публиком која је као у позоришту.

Фазон је што ни једна од те две "вештачке екипе" не троши у последње време ни приближно новца колико трошле они "невештачки клубови" типа Реал и Бајерн. Реал довео све што хода на две ноге и шутира лопту, имају играча за две екипе које би се бориле за титулу. Мало мало, па продају неког екстра играча који није играо јер двојица још бољих играју на њиховој позицији.

Бајерн је тек прича за себе, људи купили све што ваља у Немачкој, а и шире, потрошиши бога оца пара, и онда неко каже "То Швабо кад направи не може да омане". Јесте курац.

Da Peki, ali ipak nije isto. Real i Bajern novac dobijaju od sistema koji su izgrađivali 100 godina, od dresova, marketinga, stare slave. A Siti i Čelsi dobijaju novac iz naftnih bušotina.

Тако су силеџија из бундеслигашког школског дворишта који свима отима најбоље сличице - минхенски Бајерн

Коме свима? Тај силеџија је једног од највећих конкурената тј Борусију спасио тоталног гашења. И сад то да не искористи тј отме 2 најбоља играча? Осим тог случаја у историји нису имали сличне излете. Бајерн је институција колико год да их не волим.

Манчестер сити, иначе 65 година старији од Звезде и Партизана - вештачка творевина.

Не, не, не ради се ту ко је од кога старији. Није вештачка творевина , само се преко ноћи праве вештачки резултати са шеичким милијардама и куповином 20 врхунских играча за полусезону јер су сами уназад 26 год неспособни да направе играча калибра једног Коромана.

Да не дужим, одлична дефка мада мора -

Чујем да неки корејски тајфун купује Перуђу у коју ће да уложи 20 милијарди, брејс јоурселфс, тифози Перуђе лупају будаком на врата лоло

Да не дужим, одлична дефка мада мора -

Ovo me je oduvek oduševljavalo.

Идеолошки сукоб :Д

Jedu govna, licemeri su, usotalom nikom nije svejedno kad mu zadrmas kavez. Zivimo u kapitalizmu, so shut the fuckk up
+++

Само мала исправка - Атлетико је био Франков клуб а не Реал...

Коме свима? Тај силеџија је једног од највећих конкурената тј Борусију спасио тоталног гашења. И сад то да не искористи тј отме 2 најбоља играча? Осим тог случаја у историји нису имали сличне излете.

Гомез, Подолски, Нојер, Манџукић, Кан, Елбер, Ефенберг, Олић, Алтинтоп... Остали немачки клубови дођу им као филијале, играч се у њима покаже као један од најбољих у лиги и ето га Бајерну.

Не, не, не ради се ту ко је од кога старији. Није вештачка творевина , само се преко ноћи праве вештачки резултати са шеичким милијардама и куповином 20 врхунских играча за полусезону јер су сами уназад 26 год неспособни да направе играча калибра једног Коромана.

Партизан и Звезда су направљени да буду најбољи у Србији и да деле титуле са хрватским клубовима. А колико је постојало клубова који радили и стварали пре рата и ништа с њима, одједном двогодишњи Партизан и Звезда узимају 1. и 3. место. То није "вештачки" резултат?
Могу да замислим где би завршили "вечити" да нема политичке подршке и да зависе само од паметног пословања и стручног рада, хаха.
Јесте да навијам за Звезду, али не могу да се правим глуп и слеп.

Нећу више да се јављам и да одговарам за сваки клуб појединачно, јер би могло данима да се расправља. Само ћу да кажем да би баш била фора да за коју годину Свонси стварно освоји ЛШ, напио бих се да прославим уздизање моћних лабудова, иако Ливерпул никад неће ходати сам.

Реал није вештачки клуб, али је вештачки тим. Да није Переза сад би им у првој постави играли Гранеро, Каљехон и Каналес.
ПСЖ јесте вештачки клуб.

Sve je to život ljudi moji.

Znaci care, skidam kapu , naklon do poda za odradjenu temu. PLUS, SHARE, FAVORITES :)

Знаш како, узимају најбоље из осталих клубова али и ти играчи сами желе да пређу у највећи клуб у земљи, сасвим природно и ништа спорно. Ти си горе написао да отимају. То није исто. Конкретно за Бундес лигу ми се ђа што с врмена на време неко изненади и узме Салатару, типа Вердер, Штутгарт, Волфсбург, Борусија се подразумева. Код нас близнанци заседну и одбијају да сјаше.

Слажем се за вечите, па и на форуму сам рекао да би се угасили да држава не стоји иза њих. Е сад зашто су се ти старији клубови (који су постојали пре Првог св рата фазон) угасили и изгубили примат - стварно не знам.

Ок је Свонси, можда и ураде нешто за коју годину, стварају легију шпанских фудбалера, ко зна. Ја бих лично волео да Фиорентина нешто уради, вазда сам их готивио, још од тандема Мијат-Батигол.

Ozvjezdano, nema se šta dodavati. Vr'.

Negdje u pedesetima je franko počeo da favorizuje real, i tad su osvojili 5 od 9 titula lige šampiona... Izgleda da svaki klub koji osvoji 10 trofeja, uz 500 miliona potrosenih nakon 15 godina iz vještačkog prelazi u klub sa istorijom. Barsa ne može u koš sa Realom, ni Bajern ne može više manje zato što Barsa ima najbolju školu u evropi uz ajaksovu i partizanovu dok real daje 100 milki za picnutog momcica koji mijenja patike u sred utakmice.

I uz menjanje patika da trista golova na 10 utakmica. Ajde ne lupaj.

To njegovo mjenjanje patika će ih koštati titule vjerovatno. I nije tolika klasa da ga plate 100 miliona da ga jebeš. Suarez bi koštao maksimum 70 pa bi uvalio garant 40 golova.