Prijava
   

Vidi Evropu i umri

Američka verzija čuvene floskule “Vidi Rim i umri”, koja je za razliku od pomenutog originala poprilično bukvalno shvaćena u zemlji u kojoj je nastala. Nepisano pravilo kojim se vode ostareli i najčešće penzionisani parovi koji su, polako zakoračivši u poslednju četvrtinu života im, odlučili da konačno posete prapostojbinu svojih predaka i tako bar malo poboljšaju sopstvene pozicije pred sve bliži intervju sa Svetim Petrom.

I dok je za nas Srbe Evropa mesto gde bujaju dekadencija i večno prezreni kapitalizam, za Amere je ona jebena druga galaksija, raj na Zemlji “s onu stranu bare”, paralelni univerzum u kojem je sve drugačije i kreće se u suprotnom smeru. BOLJEM, razume se. Fazon - čak su i fekalije iz MekDonaldsa i Burger Kinga ukusnije! Elem, na jednom standardnom spisku „must-see-before-die” destinacija obično se nalaze Pariz, London, Lisabon, Madrid, Barselona, Firenza, Venecija, Verona, Amsterdam, Beč, Berlin, Budimpešta, Prag, Liverpul (jer, Bože moj, jebeni “Bitlsi” su odatle)...i naravno Džej - što bi u ovom slučaju bio najžabarskiji grad na svetu i, ujedno, prebivalište žene Frančeska Totija, RIM. Oni nešto hrabrije prirode na pomenutu listu turiće i Stokholm, Kopenhagen ili Istanbul (negde pročitali da je tu rođen Aladin;pretpost.prev.) dok će jedino ludaci i anti-patriote želeti da vide Moskvu, centralnu bazu arhineprijatelja i “ground-zero” Komunizma.

Područje Balkanskog poluostrva, pak, nije zahvaćeno Zemaljskom turističkom ponudom.

Elem(2), na kraju im samo preostaje da pošto vide i poslednju crkvu, trg, fontanu ili muzej otputuju i u Indiju i ostatak Master ili neke druge kartice potroše na revitalizaciju sopstvenog duha u Ašramu po preporuci jebenog turističkog vodiča. Srdačan.

Glupi Amer-turista 1: Oh, my God, this is so beautifull!
Glupi Amer-turista 2: Wooow, what a wonderfull thing!
Glupi Amer-turista 3: I never saw anything as delicate as this! What is it?
Cinični vodič-lokalac: It’s a dumpster, ladies and gentlemen. It's where we in Europe throw garbage and stuff...

Komentari

bolje rusi nego ameri. u stvari, ista govna. +

lipši čekajući datum "gledanja" +++

u stvari, ista govna.

Taj rad.

Jeb'o sliku svoju, ovo je tako dobro. A i ostale tvoje defke mi se mnogo sviđaju... Jel smem da pitam čime se baviš?

Dirigent. Al' cepam i narodnjake :)

Pa pretpostavio sam da si neka umetnička duša, jer su defke zaista super... :) Samo cepaj...

Pozdrav, brate, takođe:)

Nemoj se ljutiš, evo plus, a posle da čitam. Vraćam se na ovaj komentar sutra, pa polako. :)

Долазе и код нас.... У Риму пре 3 године смо се распричали са неким Америма што су баш били у БГ-у....

Ma, znam, Dipperu, zgadi mi se kafa kad ih detektujem u Knezu...