Prijava
   

Viđeni kreten

Osoba koja je uspela da pređe put od neviđenog kretena iz odelenja ili nekog drugog društva do statusa koji nešto znači u kraju, gradu ili zemlji. Manjak lucidnosti ili šarma uspeo je da nadoknadi nešto popunjenijim pantalonama, razumevanjem i primenom ili veštim izbegavanjem nepisanog kodeksa časti uličnih junaka (vitezova sa asfalta i ostalih bla,bla,bla...). Kad je stisnuo petlju, prošao direktno kroz nekoliko zidova i podmetao glavu gde drugi ne bi ni nogu, uspeo je da stekne i lovu, na kojoj mu, gle čuda, zavide mnogi, pa i oni pametni, pogrešno učeni da će im sama diploma rešiti skoro sve probleme.
Takvim ljudima ne treba zavideti. Oni svoj genetski kod ne mogu da izmene i uvek imaju dovoljno problema. Nestaće sa scene kad ih pritisne neko jači,luđi ili srećniji. Često se sele u čitulje u godinama za koje mnogi kažu da su najbolje, a ako imaju dobre savetnike, povuku se i ponovo postanu neviđeni.

Komentari

"Ja sam zistoki momak decko u usponu!" svakim danom opravdavas svoj nadimak! +++

LP-Hvala na dopuni...baš to...;)

E BRATE SVAKA ČAST,ODLIČNO SI ZAVRŠIO MOJ POSAO + + +

@ja pa ja, koliko se sećam -tebe sam i pitao"a kako izgleda viđeni...", ali sam sam došao do odgovora, svako ima bar po nekog svog kretena...;)

jest,opet si u pravu

Genetski kod može inače da se promeni???

upotrebljeno kao stilska figura=ne mogu protiv svoje prirode, inače bi platili da može...;)