Vikipeder

malverzant 2009-03-03 03:34:17 +0000

Батица који је својим широким интелектом дубоким стваралачким размишљањем увидео сушту суштину битисања на планети Земљи и самим тим постао део најновијег филозофског правца - Википедеријанизма.
Уочивши да похађање школе и факултета зарад стицања образовања због постојања Википедије нема никаквог смисла и одбацивши контакт са свим тим смарачким установама у којима се учи гомила небитних и досадних ствари стекао је предност у односу на све остале који нису били способни да увиде ту, за њих сурову, реалност.
Некада се непознат појам тражио у Вујаклији (сестри овог сајта по мајци, али не и по оцу) али данас, у ово модерно доба, када књиге углавном акумулирају прашину, бактерије и вирусе, нема никакве потребе учинити даље од седања пред екран и укуцавања магичних речи у интернет браузер.
Википедеријанизам је ипак валидан филозофски правац јер на Вики страницама често стоје и битније ствари него у многим уџбеницима, наравно у сажетој форми, а посебно када су у питању приватни факултети.

2
20 : 5
  1. vikipederski, skoro znalački...;)+++

  2. pametno(kratki silazni na e) ko sto kaze moj deda +

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.